Stek Woon & Lifestyle Magazine
Tuin opknappen

De tuinmeubel trends van 2023

De tuin is de laatste jaren steeds belangrijker geworden als verlengstuk van ons huis. We willen steeds vaker buiten leven en genieten van het mooie weer. Daarom is het belangrijk om je tuin aan te kleden met de juiste meubels. Je kunt op verschillende website tuinstoelen, tuinbanken en een tuintafel bekijken om iets te vinden dat bij je past. In deze blog geven we een overzicht van de tuinmeubel trends van 2023.

tuinmeubel trends van 2023 | tuinmeubelshop.nl voor trendy tuinmeubelen

Duurzame materialen

Eén van de grootste trends van 2023 is het gebruik van duurzame materialen. We zien steeds vaker meubels, zoals een tuinstoel, gemaakt van rotan, bamboe en teak. Deze materialen zijn niet alleen duurzaam, maar geven ook een warme en natuurlijke uitstraling aan de tuin. Ook het gebruik van gerecycled plastic is een trend die we steeds vaker zien. Daarnaast wordt er vaak een combinatie van verschillende materialen gebruikt, zoals meubels gemaakt van rotan en RVS, of teak en aluminium. Hierdoor ontstaat een uniek en speels effect.

tuinmeubel trends van 2023 | tuinmeubelshop.nl voor trendy tuinmeubelen

De terugkeer van de loungeset

Opvallend is ook de terugkeer van de lounge set. Deze set bestaat vaak uit een bank, fauteuils en een bijpassende salontafel. Hierdoor kun je heerlijk ontspannen en genieten van de tuin. Ook comfort wordt steeds belangrijker, zo zien we steeds vaker meubels met dikke kussens en verstelbare rugleuningen. De loungeset is natuurlijk perfect voor in de zomer, waar je gasten kunt ontvangen voor een overheerlijke barbeque of een leuk gesprek.

Minimalistische look

De minimalistische look voor de tuin is een stijlvolle en rustgevende trend die steeds populairder wordt. Deze stijl is gebaseerd op eenvoud en functionaliteit, met een moderne en strakke uitstraling. Een van de kenmerken van de minimalistische look is het gebruik van strakke lijnen en geometrische vormen. Meubels in deze stijl hebben vaak een eenvoudige en clean design, zonder veel poespas of decoratie. Hierdoor wordt de aandacht gericht op de natuurlijke schoonheid van de tuin. Dit geeft een rustige en opgeruimde sfeer in de tuin.

tuinmeubel trends van 2023 | tuinmeubelshop.nl voor trendy tuinmeubelen

Verlichting

Tot slot zien we ook steeds vaker de trend van verlichting in de tuin. Hierdoor kun je ook in de avonduren genieten van je tuin. Denk bijvoorbeeld aan LED-verlichting in de loungeset of sfeervolle lampen bij de eettafel. In 2023 zien we dus een mix van verschillende trends in de tuinmeubelen. Van duurzame materialen, tot comfort en verlichting. Het belangrijkste is dat je jouw eigen stijl volgt en kiest voor meubels die bij jou passen. Zo kun jij optimaal genieten van je tuin.

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.