Stek Woon & Lifestyle Magazine

De Scandi-Japandi woonstijl van Jurgen & Wendy

Jurgen en Wendy wonen samen met hun 2 dochters Fleur en Sophie in Breda. Wendy is interieurstylist en is, hoe kan het ook anders, gek op alles wat met interieur te maken heeft. Toen ze een klein jaar geleden hun nieuwbouwhuis betrokken kon Wendy dan ook ‘los’ met de inrichting. Haar interieur omschrijft ze als de ‘Scandi-Japandi woonstijl’; een mix van Scandinavische interieurstijl en Japandi woonstijl gecombineerd met wat stoerdere elementen. Hoe dat samenkomt? Lees snel verder!

Scandi Japandi woonstijl | Stek Magazine Binnenkijken bij Wendy
Scandi Japandi woonstijl | Stek Magazine Binnenkijken bij Wendy

Jurgen en Wendy komen oorspronkelijk uit de buurt van Rotterdam. Ze verhuisden zo’n 15 jaar geleden naar Breda. “We kenden hier toen niemand”, vertelt Wendy. “We wilden graag meer richting het Zuiden en vonden Breda altijd al een fijne stad. Inmiddels zijn we helemaal ‘ingeburgerd’ in Brabant en hebben onze dochters echt een Brabants accent. De meiden hebben veel sportieve hobby’s zoals turnen, streetdance en tennis. Jurgen is een enthousiast hobbyfotograaf en heeft daarnaast een baan in de IT. Samen houden we van lekker borrelen en een film of goede serie kijken.”

Scandi Japandi woonstijl | Stek Magazine Binnenkijken bij Wendy

Indeling aangepast

Het gezin woont sinds november 2020 in dit huis. Ver hoefden ze niet te verhuizen. Het oude huis staat slechts 1 straat verder. Wendy: “We woonden in een hoekwoning en wilden graag meer ruimte en een grotere tuin. Toen zagen we dat er schuin tegenover onze toenmalige woning een mooi nieuwbouwproject gebouwd werd. We hebben direct actie ondernomen en het is gelukt! We hadden de mogelijkheid om nog veel aan te passen. Zo konden we de indeling helemaal naar onze wens maken. De wasmachineruimte is verplaatst naar de eerste etage waardoor er ruimte ontstond voor een tweede badkamer op zolder. Ook hebben we de master-bedroom zo aangepast dat we van 2 slaapkamers, 1 hebben gemaakt. Verder hebben de meiden 2 heerlijk grote kamers op zolder die qua grootte en indeling helemaal toekomstbestendig zijn. De woonkamer hebben we gespiegeld ten opzichte van het oorspronkelijke ontwerp. Onze keuken zit dus op de plek waar normaal gesproken de woonkamer was ingetekend. Alle aanpassingen hebben perfect uitgepakt. We hebben nooit spijt gehad. Dat is echt wel een tip voor iedereen die een nieuwbouwhuis koopt: Denk bij een nieuwbouwhuis super goed na wat voor jou en je gezin belangrijk is. Hou je van een grote woonkamer of heb je liever een leefkeuken? En denk ook goed na hoe je verlichting kan toepassen in je interieur! Zo zijn wij echt enorm blij met de spots die we vanuit de bouw hebben laten infrezen. Het vraagt wel wat denkwerk in de fase voordat de bouw start. Kom je er zelf niet helemaal goed aan uit, huur dan iemand in want het is echt super zonde als je achteraf niet helemaal blij bent met de gemaakte keuzes.”

Scandi Japandi woonstijl | Stek Magazine Binnenkijken bij Wendy

Scandi-Japandi woonstijl met rustige kleuren

Bijna 2 jaar geleden maakte Wendy van haar grote passie, haar beroep en begon haar eigen bedrijf ‘Thuismus’. Wendy: “Ik vind het heerlijk om anderen te kunnen helpen met hun interieur struggles om er dan samen een droominterieur van te maken. Ik richt mij in mijn interieuradviezen voornamelijk op de Japandi woonstijl, Scandinavische of hotel chique interieurstijl’. Deze stijlen sluiten perfect aan bij mijn eigen woonstijl. Daarnaast stralen ze rust, eenheid en sfeer uit. Precies wat ik zelf ook heel prettig vind. Ik kom bij veel gezinnen met jonge kinderen. Die hebben al een super druk sociaal leven met banen, kids, sport, school, opvang etcetera. Hoe fijn is het dan als iemand je kan helpen om van je interieur een heerlijke plek te maken. Waar je na een dag hard werken even helemaal tot rust kan komen. In veel nieuwbouwhuizen voelt het soms ook wat kil aan. Bewoners vinden het lastig om sfeer en eenheid te creëren in een bestaande woning. Als basis adviseer ik om kleuren te kiezen uit dezelfde kleurfamilie. Zo is het samen een geheel en blijft het rustig. Om te zorgen dat je interieur sfeervol en zeker niet saai wordt, gebruik je verschillende materialen. Zoals een houten vloer, wandpanelen, wollen kleed, kussens, plaids en gordijnen. Daarnaast ben ik van mening dat een tof interieur niet perse duur hoeft te zijn. In mijn eigen interieur maar zeker ook in mijn interieurontwerpen gebruik ik vaak betaalbare oplossingen.”

Scandi Japandi woonstijl | Stek Magazine Binnenkijken bij thuismusinterieur Wendy

Mix & match

De rust die Wendy omschrijft is duidelijk aanwezig in sfeervolle woonkamer. “In de woonkamer heb ik bewust gekozen voor een combinatie van Little Greene verf en behang van het merk Eijffinger”, licht Wendy toe. “Wel allemaal in dezelfde kleurfamilie zodat eenheid ontstaat. Verder wilden we graag een visgraat pvc vloer en een zwarte pui.” Voor de pui heeft Wendy nog een slimme budgettip. Zij koos voor een houten pui in plaats van staal, hetgeen een stuk prijsvriendelijker is. “En ik kan ‘m gemakkelijk een ander kleurtje geven, met mij weet je het tenslotte maar nooit”, lacht Wendy.

Scandi Japandi woonstijl | Stek Magazine Binnenkijken bij Wendy

Sfeervolle wand

“De wand achter onze bank geeft extra sfeer aan de ruimte en haalt het sfeerloze nieuwbouw gevoel eruit,” vertelt Wendy verder. “Daarnaast is het geluiddempend. Ook heb ik bewust gekozen voor een wollen vloerkleed. Dit vloerkleed is van de Frans Molenaar collectie ‘Beach life’ en kocht ik bij Floorpassion. Verder heb ik gekozen voor zowel jaloezieën als  inbetween gordijnen. Ook hier weer een mix van materialen. De gordijnen hebben een heel klein glittertje wat echt prachtig is als de zon erop schijnt. 

Scandi Japandi woonstijl | Stek Magazine Binnenkijken bij Wendy
Scandi Japandi woonstijl | Stek Magazine Binnenkijken bij Wendy

Het tv meubel is van IKEA maar door er een mooie houten plank op te leggen maak je het toch weer helemaal eigen. Hetzelfde geldt voor de kast naast de bank. Ook deze is van IKEA maar verfde ik in een kleurtint die aansluit bij de muur erachter en ik maakte er zelf leuke knopjes op. De sidetable achter de bank is een DIY van restmateriaal van een ander projectje. De bank staat hierdoor iets van de muur waardoor diepte ontstaat en je een extra plek hebt voor accessoires. H&M Home en Zara home zijn favoriet hier in huis. Betaalbaar en met mijn verander-drang is dat een fijne bijkomstigheid.”

Scandi Japandi woonstijl | Stek Magazine Binnenkijken bij Wendy
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is quote_top.png

Ik moet bekennen dat ik een kleine verslaving heb; ik heb heel veel vazen in heel veel varianten.

Scandi Japandi woonstijl | Stek Magazine Binnenkijken bij Wendy

Ovale eettafel

Voor de eethoek is gekozen voor een ovale houten tafel van het merk Tabledusud. “Handige tip want hier kan je zelf je tafel samenstellen,” voegt Wendy toe. “Omdat de ruimte lang en wat smaller is wilde ik hier geen rechthoekige tafel. Door te kiezen voor ovaal wordt de ruimte wat minder hoekig en juist wat ‘zachter en vriendelijker’. De stoelen zijn van bouclé en een spannende keuze met 2 kids. Daarom hebben we ze helemaal ingespoten met vlek en vuilafstotende spray. Werkt perfect!”

Witte hoogglans keuken met visgraat vloer | Scandi Japandi woonstijl | Stek Magazine Binnenkijken bij thuismusinterieur Wendy

Lichte keuken

Ook de keuken straalt rust en eenheid uit. Wendy: “Bovenaan ons verlanglijstje stond een kookeiland met barretje en een quooker. Gelukkig hebben we die allemaal kunnen realiseren in onze huidige keuken. De koffiecorner hebben we losgetrokken van het kookeiland. Persoonlijk vind ik een koffieapparaat op je kookeiland niet zo’n mooie keuze. Door hier een aparte hoek voor te creëren is het nu juist wel een toffe eyecatcher geworden in onze keuken.”

Slaapkamer met grote Ixxi | Stek Magazine | Scandi Japandi woonstijl | Stek Magazine Binnenkijken bij thuismusinterieur Wendy

Kunst als startpunt

Voor de inrichting van de slaapkamer liet Wendy zich inspireren door de IXXI aan de muur. “Het vormde het uitgangspunt voor alle andere kleurkeuzes”, licht Wendy toe. “In onze slaapkamer heb ik wel wat meer kleur gebruikt dan in de rest van het huis. De kleur Sulking Room van Farrel & Ball en daarnaast ook behang. 

Thuiswerkplek met roze | Stek Magazine | Scandi Japandi woonstijl | Binnenkijken bij thuismusinterieur Wendy
Thuiswerkplek met roze muur | Scandi Japandi woonstijl | Stek Magazine Binnenkijken bij thuismusinterieur Wendy

Omdat onze slaapkamer eigenlijk 2 kamers waren is het een vrij grote ruimte. Deze hebben we onderverdeeld in een slaapgedeelte en kastenwand met extra werkplek. De kastenwand hebben we zelf omgebouwd tot ingebouwde tv kast en kledingkast ineen. De accessoires heb ik vervolgens afgestemd op de kleur verf en behang.”

Japandi woonstijl badkamer | Stek Magazine

Badkamer binnen budget

Het huis heeft 2 badkamers. Eentje voor de meiden en eentje voor de ouders. Wendy: “In de beide badkamer hebben we alleen het natte gedeelte betegeld. De rest van de muren zijn geverfd en gecoat door verf van LAB, van Vestingh Paint. Super eenvoudig zelf toe te passen en werkt perfect. In onze badkamer wilde we graag een mooi houten meubel met waskommen. Ook hier een leuke budget tip! Het meubel is namelijk niet massief hout maar de binnen kastjes zijn van Ikea en ombouwt met hout door Koak Design. Zij maakten de ombouw op maat voor ons zodat we toch een houten meubel hebben van bijna 2 meter die wel betaalbaar was. Dit hebben we ook gedaan voor de lange kast naast de toilet. Super blij mee! De spiegels in de badkamer zijn van de Xenos (budgettip) en geven gelijk het sfeertje wat we voor ogen hadden.”

Kinderkamer trucjes 

Eén van de meest gestelde vragen aan Wendy in haar interieuradviezen is wat je moet doen met kinderspeelgoed. “Ik gebruik handige ‘trucjes’ om speelgoed weg te werken”, verklapt Wendy haar slimme aanpak. “Zo hebben onze beide meiden een grote bank in hun slaapkamer staan die we zelf op maat hebben gemaakt. Onder leuke kussens zit een plek en je raadt het al; extra opbergruimte voor speelgoed. Verder maak ik ook hier weer dankbaar gebruik van IKEA. Deze keer door extra opbergruimte te creëren met de Ikea Ivar kasten. We plaatsen hier wieltjes onder zodat ze ook verreden kunnen worden. Uiteraard kon in beide meidenkamers een tof behang niet ontbreken.

Kinderkamer inspiratie | Meisjeskamer | Stek Magazine
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is quote_top.png

In de periode dat ik haar kamer aan het inrichten was liep ik standaard met een behangstaal in mijn tas.

Kinderkamer inspiratie | Meisjeskamer | Stek Magazine

Sophie heeft het behang van May and Fay. Een heel leuk merk voor behang en kinderkamer-inspiratie. De accessoires in haar kamer zijn een combinatie van veel merken. In de periode dat ik haar kamer aan het inrichten was liep ik standaard met een behangstaal in mijn tas. Zo zorgde ik ervoor dat ik nooit de verkeerde kleuren koos. Haar dekbedovertrek is een absolute favoriet nu de herfst weer begint. Deze is van Covers & Co. 

Kinderkamer inspiratie | stoere jongenskamer | Stek Magazine
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is quote_top.png

Ik gebruik handige trucjes om veel extra opbergruimte te creëren zoals in deze op maat gemaakte bank.

Kinderkamer inspiratie | stoere jongenskamer | Stek Magazine

Genoeg wensen over

Ook Wendy vindt dat hun huis nooit af is. “Door mijn werk als interieurstylist zie ik zoveel mooie spullen en materialen voorbij komen dat altijd wel blijf aanpassen en veranderen”, vertelt Wendy. “Dat geeft ook niet, een interieur moet ook meegaan met de tijd. Al moet ik eerlijk bekennen dat Jurgen er wel eens gek van wordt. Bovenaan onze wensenlijst staat nu de werkkamer van Jurgen en het aanpakken van de wasmachineruimte. Dus vind je het leuk om dat te volgen? Binnenkort deel ik die op mijn insta-acclount @thuismusinterieur Daarnaast mag ik gelukkig veel leuke klanten helpen met het creëren van hun droominterieur en kan ik daar mijn interieur passie meer dan genoeg in kwijt!”

Neem ook een kijkje op de website van Wendy thuismusinterieur.nl en volg Wendy op Instagram voor nog meer Scandi Japandi woonstijl inspiratie: @thuismusinterieur

Reageer