Stek Woon & Lifestyle Magazine
Vakantie in eigen tuin | Bohemien tuin | Stek Magazine

Bruin worden in de tuin: de zomerse dagen komen eraan!

Wie denkt aan zon, denkt aan vakantie. Lekker zonnen, genieten van een koel drankje, omringd door tropische planten. Klinkt goed, toch? Dat willen we elke dag wel! Op het zonnetje hebben we geen invloed maar een vakantie in eigen tuin is goed te realiseren. We geven je een paar tips voor een luie zomer in eigen tuin!

# 1 Tropische planten

Vakantie in eigen tuin, balkon of terras creëer je al snel met een paar tropische planten. Neem bijvoorbeeld bamboe. Deze komt ook voor in de koudste gebieden in de wereld en kan dus prima tegen het oerhollandse weer. Een andere vakantietopper is natuurlijk de palm. Zo komt de Trachycarpus fortunei van oorsprong uit het Himalaya-gebergte en is gewend aan kou en sneeuw. Deze soort past dus prima in jouw Nederlandse vakantietuin. Een paar potten met Italiaanse kruiden geven al snel een mediterrane sfeer. En onder een druivenstruik waan je je natuurlijk meteen in een zonnig Frankrijk. Keuze genoeg om met het nodige groen de vakantie in de tuin te halen!

Vakantie in eigen tuin | Bohemien tuin | Stek Magazine

# 2 Lekker loungen

Als we aan vakantie denken, dan denken we vooral aan relaxen. Lekker loungen of liever nog: lekker liggen. Dan natuurlijk wel in een warm zonnetje voor een fijn kleurtje! Wegdromen op een comfortabel ligbed doe je gewoon op vakantie in eigen tuin. Kies eentje die lekker ligt en die ook helemaal past in jouw sfeertje. Je hebt ze in heel veel kleuren en van modern tot landelijk. Ga natuurlijk wel voor een exemplaar met een verstelbare leuning want comfort staat voorop in jouw vakantietuin! Op zoek naar jouw ultieme ligbed? Dan is een Ligbed voor in de tuin van Tuinmeubelshop.nl een uitkomst. Lekker online winkelen en vanuit je luie stoel, je luie ligbed bestellen!

Vakantie in eigen tuin | Bohemien tuin | Stek Magazine

# 3 Kleur in de tuin

Met kleur kun je heel veel invloed hebben op de sfeer in je tuin of op je balkon. Kleur kun je aanbrengen met veel groene planten en kleurrijke bloeiers. En natuurlijk met een flinke hoeveelheid accessoires. Met een bohemien tintje kom je al snel in de vakantiesfeer. Kleuren zoals indigo blauw, paars, roze, mintgroen en fris wit combineren perfect in deze stijl. Vergeet ook de verlichting niet! Lantaarntjes, fakkels, een snoer met lichtjes en de nodige stolpen met grote kaarsen. Al relaxend op je ligstoel, met een koel drankje, tussen de tropische planten en een flinke dosis vrolijke kussens, kom je helemaal in de holiday-mood. Enjoy!

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.