Stek Woon & Lifestyle Magazine
Zolder verbouwen tot appartement

Binnenkijken: Zolder verbouwen tot appartement

Om extra woonruimte te creëren is het verbouwen van een zolder een slimme zet. Elisa Manelli ontwierp dit appartement in Bologna Italië. De zolder met schuin dak werd verbouwd tot een modern appartement met alle voorzieningen. Kijk je mee?

woonkamer inrichten met schuine wand

Inrichten met een schuin dak

Met een schuin dak moet je handige oplossingen bedenken en de ruimte zo optimaal mogelijk benutten. Wanneer er weinig lichtinval is en staruimte, kun je ook kiezen voor een dakkapel.

woonkamer inrichten met schuine wand

Lampen ophangen zonder stopcontact

Een slimme tip om voor verlichting te zorgen wanneer er geen stopcontacten zijn in het schuine gedeelte, is om een lang draadsnoer over de wand te laten lopen. Je kunt het snoer eenvoudig bevestigen met twee haken en zo de lampen laten hangen. Kies voor een mooie bol met koperdraad. Je kunt de draden wegwerken door ze bijvoorbeeld achter een kast naar beneden, naar het stopcontact te leiden. Zo zorg je gemakkelijk voor de lichtpunten waar jij ze nodig hebt.

kleine woonkamer inrichten Casa-FL-010-850x566

Kleine woonkamer inrichten

Door alle nissen en hoekjes te benutten in de woonkamer, kun je toch alle meubels kwijt. Het keukenblok staat precies tussen de twee draagmuren in. Door de eettafel op maat te (laten) maken, kun je deze iets langer en smaller maken. Dan heb je toch voldoende ruimte aan tafel en genoeg ruimte bij het aanrecht. Tip: Kies voor een bank bij de eettafel in plaats van losse stoelen. Je kunt de bank tegen de muur plaatsen of zorgen dat deze onder de tafel past voor extra loopruimte. Heb je gasten? Dan heb je direct een aantal extra zitplaatsen.

kleine woonkamer inrichten

Zelfde vloer binnen als buiten

Je geeft een woonkamer een ruimtelijk gevoel door ook het buitengedeelte in dezelfde stijl te houden.

zolder verbouwen tot appartement

Televisiemeubel en kast ineen

Dit televisiemeubel is ook op maat gemaakt. In dezelfde stijl als de eettafel en de bank. Door deze tussen de eettafel en de bank te plaatsen, heb je meteen een mooie roomdivider. Zo is het hoekje bij de bank een stuk knusser.

Huiskamer inrichten met schuine wanden

Schuine wand in woonkamer
De bank past precies in de nis. Er is gekozen voor een smal lang tafeltje wat perfect naast de bank past. Voordeel van kleine tafeltjes ten opzichten van een grote salontafel is dat je deze er makkelijk even bijzet of juist wegzet. Ook hier is gekozen om de lampen aan het schuine gedeelte hangen middels een extra lang draadsnoer. Wat een gezellig hoekje!

Slaapkamer inrichten met schuine wanden

Bureau in de slaapkamer
Een nis in de slaapkamer is perfect om een klein bureau te plaatsen. Zo maak je optimaal gebruik van een schuine ruimte. Wil je meer tips voor het verbouwen van een zolder tot slaapkamer? Neem dan een kijkje bij het inrichten van de zolder als slaapkamer.

Werkplek in de slaapkamer maken

Opbergruimte schuin dak

Juist bij schuine wanden en daken, zijn vaak handige opbergmogelijkheden te bedenken. Door planken door te laten lopen benut je alle ruimte. Ook handig voor de spulletjes die je niet vaak nodig hebt maar wel graag uit zicht hebt. Vier oplossingen voor handige opbergers voor een onhandige slaapkamer lees je hier

Zolder verbouwen tot slaapkamer en werkplek

Badkamer op zolder

Wanneer je een zolder verbouwt tot appartement, mag een badkamer natuurlijk niet ontbreken. Een extra badkamer geeft ook meerwaarde aan je woning. Bekijk van te voren goed waar de badkamer moet komen en vooral waar deze kan komen. Je moet daarvoor rekening houden met hoe de buizen lopen in het gehele huis en waar de riolering loopt. Kijk hier voor een volledig stappenplan voor het verbouwen van de badkamer.

 

Badkamer op zolder maken Badkamer met schuine wanden inrichten

Fotografie: Fabio Mantovani

1 reactie

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.