Stek Woon & Lifestyle Magazine
Binnenkijken: Stoer, modern en chique

Binnenkijken: Stoer, modern en chique

 

Spiegel foto

Fotografie: Gieta Arendsen, Home & Hotspotloving

Binnenkijker
Vandaag draaien we de rollen om! Gieta Arendsen, de fotografe van deze rubriek interviewt mij in mijn woning waar ik samenwoon met mijn man Dennie in Harderwijk. Ik krijg een andere soort vragen voorgeschoteld. Klaarblijkelijk uit omgekeerde nieuwsgierigheid. Ik beantwoordde ze braaf, en laat jullie een kijkje nemen in de woning van Dennie en mij. Hilarisch was het moment dat we met de zelfontspanner samen op één shotje willen staan.

Binnenkijker scandinavisch stoer

Marleen, wat is nu eigenlijk jóuw favoriete merk?
“Ik ben niet zo erg merkgericht! Ik vind heel veel dingen leuk en pik die overal tussenuit, meestal wordt het zowel in de winkel als bij mij thuis een soort mix. Ik neem ook altijd wat mee als we een paar daagjes weg zijn. Vind een herinnering aan een koop ook erg leuk.  Qua stijl houd ik heel erg van donkere en natuurlijke items. Het moet stoer zijn en vaak toch een moderne of chique touch hebben. De mix met het grafische, wat in Scandinavische merken veel voorkomt, gaat heel goed samen. Ik heb laatst via Instagram de designer Efrat Elie uit Tel Aviv ontdekt en zij maakt prints onder de naam ‘Petek Design’. Ik heb een print besteld in een lekker groot formaat voor boven mijn eetbank in een combi van goudkleur, grid-print en waterverf-look, helemaal volgens de huidige trends. Als ik toch een merk moet noemen neig ik dan toch ook naar het Scandinavische. Dat is dan Firm Living. Ook vind ik het merkk Hubsch heel erg fijn. Het grijze kussen met gouden bloemen is hier ook van. De grap is dat ik Firm niet eens zelf verkoop. Ik moet dat allemaal in grote aantallen afnemen en  blijf dan toch liever flexibel in leuke kleine plukjes om zo sneller te wisselen. Voor thuis koop ik Firm dan gewoon bij Loods5 in Amersfoort op de designafdeling.”

Binnenkijker stoer scandinavisch woonaccessoires scandinavië bank grijs schapenvel

Waar haal jij je inspiratie vandaan?
Zeker van internet! Richting einde seizoen speur ik alle grote merken af naar de nieuwe trendvoorspellingen. Broste Copenhagen is bijvoorbeeld een goed voorbeeld. Die is op een chique manier heel trendbewust. Ik vind hun plaatjes via Pinterest of in de lookbooks. Ook gaan we elk geval eens per jaar naar een buitenlandse beurs. Maison et Objet in Parijs is de grootste van Europa en daar gaan we graag heen. Heel veel te zien en soms trekken we er zelfs twee dagen voor uit. De laatste keer pakten we de laatste beursdag en dan mag je bij sommige deelnemers items kopen en direct meenemen. We hebben toen het mooie strakke stoeltje van Heerenhuis Manufactuur uit België gekocht voor ons eigen interieur.”

eetkamerstoel cognac leer lijnm Vaas keramiek glazen stolp

Bank van hout Houten hand

Welk accessoire-item zou iedereen volgens jou in zijn huis moeten hebben?
“Schapenvellen! For sure! Ik heb er zelf drie! En een konijnenvel in het raam, een springbokpoef in de hoek en een koe op de grond. Het lijkt wel een dierentuin als ik het zo noem, maar je ziet het niet zo! Het is prima onzichtbaar in balans. Het springt niet direct in het oog. De overall sfeer die het geeft dan weer wel. Want dat doen pluizige velletjes, sfeer geven. Al neem je een kale loods en legt daar een schapenvel in, wordt het nog knus. Ik vind ze multi-inzetbaar. Op de grond voor warme voetjes, in de bank voor een gezellige aankleding, op een eetbankje zodat je lekker zacht kunt zitten en in de zomer gewoon voor buiten! Doen ze in Finland toch ook gewoon met die rendiervellen? Super knusse hoekjes krijg je ervan.”

konijnenvel lijnm

We zitten hier aan een betonnen tafel, maar als je deze niet had, watvoor tafel zou je dan kiezen?
“Toch weer beton? Haha, nee dan ga ik voor een andere opvallende tafel. Wij maken natuurlijk de tafels zelf, dus soms word je nogal hebberig, alleen een tafel wissel je dan weer niet zo snel door. Ik moet zeggen dat ik deze combi van microbeton en wagondelenhout wel ideaal vind hoor! Beton laten we smeren, dit is waterdicht en vlekkenproof, heel handig! De bank van wagondelen hebben we, naast de basis van de tafel, ook zelf gemaakt. Lekker robuust en met een eigen uitstraling. Moeilijk om hier afscheid van te nemen maar als ik dan voor iets anders opvallends zou gaan… Dan kies ik voor een tafel die we in de collectie hebben van wit geverfde plywood (OSB-plaat) met een dikke laag epoxy eroverheen en witte stalen poten waar het blad invalt. Heel modern! Het lijkt ook net een soort marmer en ik weet dat de mix met de wat zwaardere materialen bij mij thuis wel heel tof samen zou gaan. Sowieso vind ik een combinatie van natuurlijke materialen en modern wit of zwart heel mooi. De bank zou helaas niet meer gaan, maar dan verzin ik wel weer een cool stoeltje. Ja, dat zou ik doen!”

tafel betonlook tafel hout met beton tafelblad beton woonaccessoires keramiek koper

Wie maakt jullie tafels?
“Wij hebben een eigen werkplaats in Putten waar mijn man, Dennie, de tafels maakt. We zijn een supergoed team, altijd al geweest. Eerst maakte hij ze voor mij in alle vrije tijd die hij had naast zijn toenmalige fulltime baan en sinds begin dit jaar doen we het fulltime samen voor Lijn M. Dat gaat hartstikke goed. Hij heeft ook geen moment spijt gehad van zijn keuze om hier volledig voor te gaan. Dat moet je ook maar afwachten maar wij kunnen heel goed samenwerken en hebben er plezier in. Ik maak het ontwerp met de klant en Dennie voert het exact uit zoals we het bedacht hebben. Hij kan dit heel erg goed, is pietje precies en heeft een hoge kwaliteitsstandaard. Onze missie is dan ook klein te blijven en zo perfecte controle te houden over het product wat we maken.”

cactus detail

Fotolijst adelaar Beeldje vis goud wit Kaarsenstolp zwarte kruisjesshopper leer lijnm

Wat zijn je ambities voor de toekomst?
“Oeh, ik ben heel erg ambitieus. Ik heb sinds kort de winkel dicht in de ochtenden om juist de hele handel verder uit te kunnen rollen. Ik denk juist om daarmee meer ‘onderneminkjes’ te starten of om nog intensiever met onze huidige business bezig te gaan. Ik heb hier wel wat ideetjes over en zit nu in een fase om dat ook te kunnen doen. Je zal mij ook nóg vaker vinden in Loods5 in Amersfoort om face-to-face mensen advies te geven over welke tafel het beste bij iemands huis zou passen. Ik ben een echte verkoper, ik vind dat leuk. Wie weet pak ik er nog wel een filiaal bij in de toekomst, Zaandam bijvoorbeeld. Als creatieveling vind ik styling klusjes ook leuk om nog meer op te pakken en op een één of andere manier krijg ik ook ineens meer intakes bij mensen thuis sinds ik de ochtenden beschikbaar heb. De klant pint vooraf een bord via Pinterest en deelt dat met mij. Daarmee voeren een adviesgesprek en gaan we daarna een stijlklus aan. Gek hoe snel zoiets zich alweer invult.”

lampje beton koper lijnm

En waar zie je jezelf dan over een paar jaar?
Ik zie ons over een jaar of twee wel snel gegroeid zijn in de hoeveelheid tafels die we afleveren maar wel in eigen beheer en met nog steeds de strakke controle van Dennie en mijzelf. Wij zijn gewoon controlfreaks. Ik wil dat heel Social-Media-Nederland Lijn M kent, als een hip, energiek en persoonlijk merk waar iedereen mee wil werken. En ik word 29 dit jaar, ben al 6 jaar getrouwd en zal ergens down the road ook nog graag  kinderen willen. Ik denk dat we op de manier hoe we het nu aanpakken het alleen maar steeds beter te combineren valt. Ik wil geen moeder zijn die er nooit is maar ik blijf zeker wel werken! Ik hou van werken! Internet is natuurlijk ideaal, die moeten we gewoon beter en sneller uitrollen, zodat je zelf ook flexibeler bent en thuis zou kunnen werken. Plannen, plannen en nog meer plannen…

Bezoek de website van de leuke woonwinkel van Marleen LijnM Je vindt daar ook alle informatie over de handgemaakte tafels.

1 reactie

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.