Stek Woon & Lifestyle Magazine

Binnenkijken: renovatie van een jaren 20 woning

Ontwerpster Stefani Stein van Homepolish moet wel heel veel passie hebben voor het interieur. Tijdens haar full-time baan voor een design bedrijf in Los Angeles, begon zij haar allereerste solo design project: een top-to-bottom renovatie van een Silver Lake huis. Elk vrij uurtje, naast haar baan, besteedde Stefani aan dit project. Kijk je mee?

Renovatie jaren 20 huis

Een chaos aan stijlen

Het project betrof een huis uit de jaren 20. Over de eeuw waren er een tweetal grote renovaties geweest: eentje in de jaren 60 en de tweede in de jaren 80. De woning bestond hierdoor uit allerlei verschillende stijlen waardoor er geen geheel meer was. De woonkamer, keuken en slaapkamers: elke kamer was weer anders. Van verschillende plafondhoogtes, een andere stijl ramen tot een afwijkende afwerking. De gebruikte kleuren sloten ook totaal niet op elkaar aan. Van roze tapijt in de ene ruimte tot een blauwkleurige badkamer. Een bijzonder uitdagend project dus!

Smaakvol geheel

Stefanie maakte een plan om het huis modern te maken zonder de typische jaren 20 look te verliezen waardoor de woning zijn originele karakter behoudt. Ze stemde alle materialen op elkaar af en gebruikte overal dezelfde materialen zoals betonnen tegels in de keuken, keramische metro tegels en gekalkt eiken. Alle ramen werden vervangen, elke ruimte kreeg een frisse witte verflaag en de plafonds werden hersteld naar de originele mooie hoogte. Het project nam anderhalf jaar in beslag met een schitterend resultaat.

renovatie jaren 20 huis Stek Magazine

Fotografie: Tessa Neustadt

 

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.