Stek Woon & Lifestyle Magazine

Eclectichome, bohochic & urban jungle op IJburg

Chiara (34) woont samen met haar verloofde Jamil Abu-sbeith (33), kinderen Dean (6), Ivy (4) en Lyam (22 maanden) op IJburg in Amsterdam. Stek Magazine nam een kijkje in het kleurrijke woonhuis met heerlijk veel groen. Chiara is dol op interieurstyling en omschrijft haar woonstijl als een fijne mix van eclectichome, bohochic en urban jungle.

De stadse gemakken binnen handbereik, maar toch een ruime en waterrijke omgeving: IJburg in Amsterdam staat bekend als populaire en geliefde woonomgeving. Zeker voor jonge gezinnen. Chiara werkt bij cultureel centrum en poppodium ‘De Melkweg’ in Amsterdam. Daarnaast blogt ze actief voor haar eigen blog Inside styling en volgt een opleiding tot styliste aan de Akademie Vogue. Jamil is werkzaam als bedrijfsadviseur bij PWC Amsterdam en fanatiek trainer van de mini’s op de voetbalclub van IJburg. Het jonge gezin woonde eerst aan de Overtoom om vervolgens een appartement te betrekken in IJburg, waarna ze hun huidige woonhuis kochten. “Je woont hier schitterend aan het water”, vertelt Chiara. “Er wonen hier veel jonge gezinnen waarvan de meesten uit het Centrum zijn verhuisd. Er wordt hier nog veel gebouwd en we hebben het goed naar ons zin. Toch kijken we momenteel naar mogelijkheden om wat groter te gaan wonen.”

Creatieveling in huis

Chiara omschrijft haar woonstijl als een fijne mix van eclectichome, bohochic en urbanjungle. “Ik ben gek op stylen”, vertelt ze enthousiast. “Ik vind het heerlijk om op Instagram inspiratie op te doen. Er zijn zoveel verschillende stijlen en beelden te vinden. Helemaal te gek. Ik kijk ook regelmatig op Pinterest. Met al die inspiratie en de ideeën van mezelf, kom ik tot de mooiste combinaties. Ik kom heel graag bij Loods5, Harvest en Co in Amsterdam en daarnaast shop ik ook online op fonQ en in de vtwonen shop. Heerlijk om lekker rond te neuzen en de leukste woonspulletjes te shoppen.”

Alles anders

Chiara houdt ervan om regelmatig iets te veranderen in huis. Als ik opeens de kriebels krijg, moet ik ook van alles in één keer veranderen. Laatst bedacht ik om de slaapkamer van mijn dochter eens even te veranderen. Dan kan ik niet wachten tot het weekend is en ik aan de slag kan met mijn nieuwe projectje. Mijn verloofde vindt het allemaal wel prima en eigenlijk ook best leuk om zo’n creatieveling in huis te hebben. Omdat we nu toch uitkijken naar een nieuw huis, kan ik hier ook lekker experimenteren met kleuren en accessoires. Grote veranderingen gaan we niet meer doen.”

Bedenken, testen, doen

Verschillende muren in huis hebben een kleurtje gekregen. We zijn benieuwd hoe Chiara alles perfect op elkaar afstemt. “Ik maak vooraf altijd een moodboard van beelden die ik tegenkom op Social Media. De accessoires stem ik af op kleur van de muur en de stijl van de meubels. Toen we hier kwamen wonen heb ik de kleurtesters van Flexa gebruikt. Daarmee kun je een klein stukje muur testen zonder dat je meteen een hele pot moet aanschaffen. Van een staaltje is het toch wel lastig beoordelen en met een tester zie je meteen hoe de kleur echt op je muur staat. Ik maak vooraf altijd een mood-board van beelden die ik tegenkom op Social Media.”

Dit verhuist altijd mee

De eyecatcher in Chiara’s woonkamer is het prachtige dressoir. “Die is van het merk Dutchbone en verhuist straks mee naar de nieuwe woning, want het is echt mijn pronkstuk. Ik zou heel graag de wandkast Sol L van Dutchbone erbij willen hebben. Eigenlijk wil ik alles van dat merk wel hebben”, lacht Chiara. “En wat we ook absoluut meenemen naar een volgend huis is het bootbed van mijn zoon. Onze ultieme woondroom is om te verhuizen naar een jaren-dertig-huis met oprijlaan, veel slaapkamers en een grote zolder. En natuurlijk een inloopkast. Of we zouden graag een huis laten bouwen. Dat lijkt ons ook heel gaaf, om samen met een architect iets te ontwerpen wat helemaal onze smaak is. Van binnen en buiten.”

Wil je meer lezen over Chiara? Neem dan een kijkje op haar blog

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.