Stek Woon & Lifestyle Magazine
leibal annisroad scenario

Binnenkijken: Licht ruim woonhuis

Dit licht ruim woonhuis in Londen bestaat uit twee woonlagen, gebouwd in het begin van 1950. De nieuwe bewoners, een jong stel, wilden de layout van het huis aanpassen naar hun levensstijl. Zij vroegen Scenario architecture om de renovatie aan te pakken.

Licht ruim woonhuis

Aanbouw voor meer licht
In plaats van aan de achterzijde ruimte te creëren voor de fietsen is dat nu aan de voorzijde gemaakt. Voorheen moesten de bewoners door het huis heen met de fiets omdat er geen doorgang is buitenom. Aan de achterzijde werd een ruime uitbouw gerealiseerd waardoor het huis veel lichter is geworden. Met name in de ruimtes die veel gebruikt worden: de keuken en de woonkamer.

contemporary-extension_170815_01

Verlaagde vloer
Om zoveel mogelijk lichtinval te realiseren is gekozen om één draagmuur in het midden van het huis, zowel boven als beneden, als afscheiding te gebruiken. De keukenvloer is verlaagd zodat dit gedeelte meer apart lijkt maar toch gebruik maakt van het licht door de open ruimtes.

MClayton_SCE-ANN_0009_LR

MClayton_SCE-ANN_0015_LR

Keukenvloer beton
De verlaagde keukenvloer is voorzien van een betonlaag in een lichte kleur grijs zodat het nog meer afgescheiden lijkt. In de keuken is een kookeiland gemaakt in de kleur wit hoogglans. Een mooie oplossing is dat de keukentafel van hout hier ingeschoven kan worden. Zo heb je gemakkelijk een extra werkruimte waar de bewoners behoefte aan hadden en een fijne grote ruimte doordat je de tafel in kan schuiven.

MClaytonwer_730x10000

Betonlook badkamer
In de badkamer komt de betonlook weer terug op zowel de muren als de vloer. Als afscheiding tussen de douche en het toilet is gekozen voor een muur met betonafwerking. Door de renovatie is het nu een heel licht, modern woonhuis geworden met een slimme oplossing voor een optimale ruimte indeling.

Fotografie: Matt Clayton

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.