Stek Woon & Lifestyle Magazine

Behind the scenes: van moodboard tot coverfoto

We maken alle edities van Stek Magazine met ontzettend veel plezier. We vinden het dan ook erg leuk om jullie een kijkje achter de schermen te geven. Bij elke nieuwe editie hoort natuurlijk een gave cover. Benieuwd hoe dat allemaal in z’n werk gaat? Kijk maar mee hoe de nieuwste cover gemaakt is!

Vintage met groen Stek Magazine

Van badkamer, woonkamer tot werkplek

Elke editie heeft een thema waarin we de ene keer het inrichten en stylen van de slaapkamer meer belichten en in de andere editie een keuken of badkamer. In de editie van oktober 2016, de Woonmaand editie, stylden we een woonkamer. Voor de cover werken we altijd met heel veel plezier samen met Souraya Hassan van Studio Binti Home. Zij slaagt er elke keer  in om weer een prachtige sfeer neer te zetten en toch altijd anders.

Op zoek naar de locatie

Samen met Souraya brainstormen we over de invulling van de thema’s, kleuren en materialen. Dan begint de zoektocht naar de perfecte locatie. Voor de nieuwste editie hadden we als uitgangspunt: een groene bank. Via Instagram en Facebook plaatsten we een oproepje. We hebben ontzettend veel reacties en tips ontvangen. Dank jullie wel! Het is echt zo leuk om overal even binnen te kijken! Vervolgens maken we een selectie en een keuze. Voor deze locatie kregen we een tip voor het huis van Margareth Sikkens in Zwolle. Zij woont in een appartement in een voormalige kerk. Het geweldige raam vonden we meteen heel bijzonder. In combinatie met de groene bank en het roze stoeltje van de Kringloop zag Souraya het kleurenpalet meteen voor zich. We laten dat ook volledig aan Souraya over. Zij is geweldig in het combineren van kleuren en materialen, is enorm creatief en het resultaat is altijd prachtig. Nadat de locatie is bepaald, maakt Souraya een moodboard en kan het shoppen beginnen!

 

mood-stekmagazine-oktober

 

Een beetje van nu en een beetje van toen

Voor deze setting is gekozen om het leuke roze stoeltje te gebruiken dat al bij Margareth staat. En dit te combineren met lekker veel planten, roze en groen. Souraya shopt alle stylingproducten zelf en zoekt ook altijd naar leuke nieuwe winkels, een nieuw design of bijzonder product. Voor deze editie shopte ze bij Loods5, Moonloft.nl, IKEA en Rozenkelim.nl. Ze nam ook mooie kussens en de Olla vaas mee uit haar eigen Bintihomeshop.

vintage met groen interieur

De perfecte styling

De dag van de shoot zelf is altijd super leuk. En natuurlijk ook weer een beetje spannend. Want hoe zou het huis van Margareth er in het echt uitzien? Margareth verwelkomde ons beneden. Na het uitpakken van de auto, snel alles naar binnen gebracht en een behoorlijke work-out om alles naar de verdieping van het appartement te brengen.

89d36d87-da61-420d-8c03-b29a6c1a0b65

Uitpakken, verschuiven, wegzetten en opnieuw inrichten. Souraya verwisselt nog een paar kussens, schikt de juiste bloemen en pas als alles helemaal perfect is, begint ze met de eerste foto’s. Meestal hebben we al een idee welke hoek de cover gaat worden maar het komt ook vaak voor, dat het nog heel lastig is om te kiezen wanneer we de foto’s zien. Het was een lange dag maar vooral ook weer een ontzettend leuke dag vol inspiratie en creativiteit. Eigenlijk is het altijd een feestje! En wat zijn we weer blij met het prachtige resultaat. Je vindt alle foto’s van deze prachtige styling in editie 07 van Stek Magazine.

1 reactie

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.