Stek Woon & Lifestyle Magazine
Soorten tegelvloeren

Aan het verbouwen? Laat je inspireren door deze soorten tegelvloeren

Momenteel zijn veel mensen bezig met het verbouwen van hun huis, zeker in deze tijden waar men toch meer thuis zit, wordt er eerder begonnen aan dat project waar je nooit aan toekwam. Mocht je jouw vloer willen vervangen, hebben wij populaire soorten tegelvloeren op een rij gezet. Tegels hebben namelijk een flinke comeback gemaakt de afgelopen jaren, deze gaan jaren mee en zijn ook gemakkelijk schoon te houden.

Keramische tegels

Keramische tegels zijn tegels gemaakt van keramiek, dit bestaat voornamelijk uit klei en zand. Een tegel is daardoor niet meer dan gebakken laagjes klei, deze kunnen geglazuurd worden om ze glans te geven en te beschermen tegen vuil. Keramische tegels zijn over het algemeen beter te onderhouden dan natuursteen tegels, zijn erg sterk en nemen vrijwel geen vocht op. Tegenwoordig kunnen deze tegels ook zo gemaakt worden dat ze lijken op beton, natuursteen of zelfs hout.

Soorten tegelvloeren

Natuursteen tegels

Natuursteen is een natuurproduct dat bestaat uit versteend sediment of gestold steen. Doordat de structuur van de aardbodem overal verschilt, zijn er enorm veel variaties van natuursteen. De meest bekende soorten zijn: kalksteen, graniet, marmer, kwartsiet en travertin. Daarnaast variëren de kleuren van natuursteen dan ook van wit tot zwart. De tegels geven een prachtige uitstraling en gaan een leven lang mee. 

Soorten tegelvloeren

Natuursteen of keramiek?

De keuze maken tussen natuursteen of keramiek is en blijft een kwestie van smaak, aan beide hangen zowel voor- als nadelen. De snel ontwikkelde keramische industrie kan tegenwoordig al goede kwaliteit tegels maken die vrijwel niet van natuursteen zijn te onderscheiden. Al kun je bij grotere oppervlaktes wel nog het repeterende karakter van de keramische tegels blijven zien.

Zelf een tegelvloer leggen?

Naast dat je een mooie natuurstenen of keramische vloer kunt laten leggen, is het ook goed mogelijk om dit zelf te doen. Zeker tijdens het coronavirus zitten veel mensen meer thuis en gaan er minder op vakantie. Deze tijd kun je prima aangrijpen om zelf een nieuwe tegelvloer te leggen! Neem hiervoor de tijd, maak van tevoren een legplan, bestel voldoende tegels en maak gebruik van een levelsysteem voor gegarandeerd vlakke tegels. Met de juiste instructies lukt het een handig iemand al binnen een aantal dagen om zelf een vloer te leggen!

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.