Stek Woon & Lifestyle Magazine

Penthouse in Amsterdam by Remy Meijers

Interieurarchitect Remy Meijers staat bekend om zijn rustige interieurs. Zijn visie: als de basis goed is, creëer je met weinig een prachtige, serene uitstraling. Voor Stek Magazine koos hij vijf projecten waar hij trots op is. Allemaal totaal verschillend, maar duidelijk van zijn hand. Stijlvol en rustig. Remy licht ze toe. De eerste is een prachtige Rietveld bungalow in Baambrugge. De tweede is een benedenwoning aan de singel. Zijn derde keuze is dit ruime penthouse in Amsterdam.

“Een project van grote gebaren. Juist daardoor ontstaat rust en leefbaarheid.”

Penthouse Amsterdam ontwerp by Remy Meijers Ontwerp Penthouse van Remy Meijers

Remy Meijers interieurs

Penthouse Amsterdam

Op de derde verdieping van een grachtenpand in Amsterdam ligt dit ruime penthouse. De inrichting vroeg om een open blik. Door een aantal gedurfde, architectonische ingrepen is het potentieel van de verschillende gebruiksruimtes blootgelegd. De negen meter lange keuken en de forse haard in het woongedeelte springen direct in het oog, net als het keukeneiland met de geïntegreerde eetkamertafel. Met hun royale afmetingen brengen ze balans en rust in het interieur, wat de leefbaarheid vergroot.

Remy Meijers meubels Remy Meijers ontwerp badkamer

Toilet, badkamer en opbergruimte baden in wengé, een materiaal dat ook terugkomt in andere ruimtes. De donkere tint contrasteert prachtig met de gietvloer, waardoor de open en lichte ruimtes extra worden benadrukt.

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.