Stek Woon & Lifestyle Magazine
kledingrek | Stek Magazine | Zelf een kledingrek maken

Kledingrek zelf maken

Een kledingrek komt altijd van pas. Voor in de logeerkamer of om je mooiste spulletjes aan te hangen in de slaapkamer. Een kledingrek zelf maken is niet moeilijk. Het leuke hiervan is dat je het formaat zelf kan beslissen afhankelijk van de ruimte die je hebt en je kiest natuurlijk je favoriete kleurtje uit. Ik heb hier gekozen om het rek in de slaapkamerstijl pastel te spuiten.

Kledingrek zelf maken benodigdheden

(te verkrijgen bij Praxis)

  • 2x kort T-stuk (T-101A, Ø 26,9mm)
  • 2x kniestuk (T125A)
  • 3x rondhout, Ø 28mm, 270 cm
  • inbussleutel
  • houtzaag
  • schuurpapier
  • spuitverf
kledingrek zelf maken benodigdheden

Stappenplan kledingrek zelf maken

Stap 1. Je kunt je eigen maat bepalen en de stokken op maat zagen. Wij hebben bij de Praxis vier stukken van 135 cm lang en één  stuk van 70 cm lang laten zagen.

kledingrek zelf maken benodigdheden

Stap 2. De uiteinden kun je licht opschuren (zo glijden de koppelstukken makkelijk over het hout).

kledingrek zelf maken benodigdheden

Stap 3. Met spuitverf kun je de vier poten een kleurtje geven. Door lichte lagen over elkaar heen te spuiten, en onderaan meer verf te gebruiken krijg je het leuke degradee effect.

kledingrek zelf maken benodigdheden
woonaccessoires zelf maken

Stap 4. Na het drogen van de poten kun je alle stokken met elkaar verbinden met behulp van de koppelstukken.

DIY Kledingrek IMG_0357 IMG_0365
Personal touch in huis

Een kledingrek zelf maken is dus niet ingewikkeld. Er zijn heel veel woonaccessoires die je gemakkelijk zelf kunt maken. Voor een aantal heb je niet meer nodig dan een potje verf en een kwast. Ook voor de meer gevorderde klusser zijn er leuke projecten. Het allerleukste aan dingen maken voor in je huis is dat het een persoonlijk tintje meegeeft.

Abonneer je ook op ons YouTube kanaal voor DIY filmpjes hoe je bijvoorbeeld een plantenhanger, draadlamp of decoratieladder maakt. Of neem een kijkje op onze doe‑het‑zelf pagina

 

7 reacties

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.