Stek Woon & Lifestyle Magazine
Industrieel bohemian interieur

Industrieel bohemian interieur: de woonstijl van Mariska

Robbert (46), Mariska (47) en Bengaalse beauty Deejay (5) wonen samen in een driekamerappartement in Schiedam. Mariska heeft een grote passie voor het interieur en is gek op veranderen. Ze laat zich hierin voornamelijk leiden door haar gevoel en dat uit zich in een prachtig industrieel bohemian interieur met een geheel eigen touch. Alle foto’s en het interview vind je in editie 02-2018 van Stek Magazine. Nog geen Stek Magazine app? Download de app en alle edities gratis in Google Play of in de Apple App Store 

Artikel Stek Magazine Industrieel bohemian interieur

Benieuwd naar de tips van Mariska over trends en haar favoriete merken? Lees dan verder!

Donkere kleuren, planten en natuurlijke materialen

We vragen Mariska welke trends haar met name opvallen. “Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet zo’n trendwatcher ben”, vertelt Mariska. “Wat mij wel opvalt, voornamelijk op Instagram, is dat hele donkere kleuren het steeds beter lijken te doen. Keukens, wanden, tafels, kozijnen en deuren worden zwart geverfd. Laat ik mijn toilet zelf een jaar geleden al helemaal zwart hebben geverfd, dus die is best hip nu!

Industrieel bohemian interieur

Ook het botanische (o-ve-ral planten tot in het bad aan toe) wat ik overigens wel prachtig vind hoor, zal ook volgend jaar nog wel blijven, schat ik zo in. En de liefde voor natuurlijke materialen, al dan niet vintage, zie je meer en meer opkomen in het interieur. Gouden en fluwelen accenten maakt de interieurs weer wat sjieker, wat ik ergens enorm kan waarderen.”

Geniet van je huis

De belangrijkste interieurtip van Mariska is: “Doe waar jij je het lekkerste in voelt!” Mariska: Maak het praktisch voor jezelf maar vergeet ook niet te genieten. Kijk goed naar wat jullie (je gezin) het liefst doen als jullie thuis zijn. Hier is dit TV kijken, lezen, muziek luisteren en chillen op de bank.

Industrieel bohemian interieur

Een grote loungebank is dan ook het meest prominente en belangrijkste in onze woonkamer. De rest is er als het ware om heen gebouwd. Als wij thuis komen van een dag hard werken ploffen we het liefst samen met een wijntje (biertje) op de bank.”

Industrieel bohemian interieur

Shop een industrieel bohemian interieur

Dit zijn de favoriete woonmerken en shopadresjes van Mariska:

  • Bertha010
  • Nummer8stoerwonen
  • Loods5 (vintage afdeling)
  • Couleur Locale

4 reacties

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.