Stek Woon & Lifestyle Magazine
kastruimte creëeren

Zo zorg je voor voldoende kastruimte

Jouw kleren wil je te allen goed opbergen. Voldoende kastruimte is hierbij een vereiste. Je moet er immers voor zorgen dat je alles op de juiste manier kunt organiseren, zodat je direct de mooiste outfits samen kunt stellen. Je kunt hiervoor een kast op maat laten maken. Deze kasten zullen niet alleen voldoende ruimte beschikbaar stellen voor de kledingstukken, maar ook geheel aan de ruimte aangepast worden. Voordat je aan de slag kunt met jouw nieuwe kast moet je goed weten waar je allemaal op kunt letten. En welke mogelijkheden voor jouw kast heb je precies? Na het lezen van onderstaande informatie kun je direct aan de slag met het realiseren van jouw kast.

kastruimte kledingrek | Stek Magazine | Zelf een kledingrek maken

De afmetingen van de kast bepalen

Een kast op maat begint door te bekijken waar je deze neer wilt zetten. Als je een kast laat maken die in de slaapkamer staat, krijg je een geheel andere variant dan wanneer je voor een kast in een andere ruimte kiest. Van hieruit kun je de afmetingen bepalen. Het is hierbij belangrijk dat je eerst de buitenkant van de kast opmeet. De afmetingen kunnen ook een verschil opleveren in de indeling van de kast. Let er daarom op dat je goed kijkt naar het aantal ligplekken en het hanggedeelte dat je nodig hebt voor alle kledingstukken die jij al in jouw bezit hebt. De afmetingen kunnen dus een groot verschil opleveren voor de uiteindelijke samenstelling van jouw kast.

Kastruimte op maat laten maken

Een inloopkast met veel creativiteit 

Als je voor een inloopkast kiest, kun je jouw volledige ruimte inrichten als kast. Ook hierbij zijn de afmetingen belangrijk, maar kun je meer creativiteit aanbrengen in de kast. Door bijvoorbeeld goed voor ogen te hebben of je een open of gesloten kast nodig hebt, kun je al een heel eind komen. Je kunt hier ook een combinatie van maken, zodat je voor een unieke kast kiest en ook weer nieuwe mogelijkheden hebt. Voor jouw kledingstukken kun je bijvoorbeeld een gesloten gedeelte maken, terwijl je voor de schoenen juist weer een open deel maakt. Al jouw kledingstukken, schoenen en accessoires zijn op de juiste manier ingedeeld en je kunt direct jouw outfit samenstellen.

kastruimte van underlayment maken

De beste uitstraling voor jouw woning 

Bij een inloopkast moet je ook goed voor ogen hebben welke uitstraling er nodig is. Hiervoor zijn niet alleen de vorm en indeling van belang, maar ook de kleuren waaruit jouw kast bestaat. Voor iedere interieurstijl is er wel een goede kleurtint beschikbaar en ook hier kun je jouw creativiteit de vrije loop laten gaan. Iedere kast die je op maat laat maken brengt jou weer iets nieuws en je kunt jarenlang genieten van de extra kastruimte die je gerealiseerd hebt in de woning. De kast is daarbij ook een oplossing voor de toekomst en de uitbreiding van jouw kleding.

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.