Stek Woon & Lifestyle Magazine
goede woonverzekering afsluiten die schade dekt voor 100%

Hoe kan je je huis het beste beveiligen?

Inbraken, helaas komen ze anno 2023 nog steeds voor. Op het moment dat er bij jou thuis wordt ingebroken, dan is de kans groot dat jij je hierna niet meer fijn en veilig voelt in je eigen woning en dat is ontzettend vervelend. Dit is immers de plek waar jij je op je gemak moet voelen en waar je de batterij na een lange werkdag weer op moet kunnen laden. Mocht er onlangs bij jou zijn ingebroken of wil je dit voorkomen? Lees dan verder! Wij vertellen je waarom je huis laten beveiligen door experts verstandig is.

Je huis beveiligen tips

Kies voor de beste sloten

Het zo goed mogelijk beveiligen van je woning, dat begint natuurlijk bij de sloten van je huis. Heb jij op dit moment sloten die verouderd zijn en die echt toe zijn aan vervanging? Dan raden we het je aan om op zoek te gaan naar nieuwe sloten. Schakel een professionele slotenmaker in en zij zullen ervoor zorgen dat de sloten vakkundig geïnstalleerd worden. Je krijgt dan de beschikking over gecertificeerde sloten van topkwaliteit. Aan te raden is wel om even goed onderzoek te doen. Kies niet voor de eerste slotenmaker die je tegenkomt via internet, helaas zijn er namelijk ook malafide slotenmakers te vinden. Door aanbieders met elkaar te vergelijken en door reviews door te nemen, kom je er al snel achter bij welke partij je moet zijn en waar je juist niet moet zijn.

Je huis beveiligen tips

Schaf een alarmsysteem aan

Naast dat het verstandig is om de beste sloten aan te schaffen, raden we het je ook aan om een alarmsysteem te kopen. Door middel van een goed alarmsysteem schrik je inbrekers in eerste instantie al af. Echter is dit natuurlijk niet het enige voordeel dat een goed alarmsysteem te bieden heeft. Zo heeft de indringer geen tijd om waardevolle spullen te zoeken, waardoor er vaak minder buit wordt gemaakt. Daarnaast is ook de pakkans bij een inbraak vele malen groter.

Camerasystemen werken erg goed

Naast al het bovenstaande raden we het je ook aan om een goed camerasysteem te kopen. Deze systemen zijn tegenwoordig ontzettend geavanceerd. Zo kan je vanuit een app op je telefoon precies in de gaten houden wat er in en rondom je woning gebeurd. Doen inbrekers alsnog een poging, dan heb je hun gezichten op beeld staan.

Je huis beveiligen tips

Kies voor een VRKI-kaart

Wil jij er echt alles aan doen om je woning zo goed mogelijk te beveiligen? Neem dan een professioneel beveiligingsbedrijf in handen en neem maatregelen op basis van de VRKI kaart. Met behulp van de kaart kan een expert zien binnen welke risicoklasse je woning valt en welke beveiligingsmaatregelen je het beste kunt nemen. Ook met de maatregelen die getroffen moeten worden kan een professionele partij jou helpen. Zo geniet je extra van jouw woning.

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.