Stek Woon & Lifestyle Magazine

Woonkamer inrichten: Stoer met warme kleuren

Voor de styling van deze editie zijn we op zoek gegaan naar een mooi licht huis en met name naar een geweldige bank. Wendy woont in Gouda en heeft een heerlijk  lichte maisonette  met precies de bank die we zochten. Een warme cognac tint en lekker stoer. Voor de styling kozen we voor zwart en grijs, groen, wit en oranje.

Fotografie & styling: Souraya Hassan (Bintihome)

Ruimtelijk effect
Met een opvallende bank is het juist mooi om de rest in meer neutrale tinten te houden en de kleur van de bank terug te laten komen in een paar accessoires. Een fijn kleed geeft je woonkamer direct een warme uitstraling. Door dit lange smalle lange kleed van HK-Living  behoud je het ruimtelijke effect. Het tijdschriftenrek op het kleed vind je in de webwinkel wonenmetlef.nl  In de kussens op de bank komen ook de neutrale tinten zoals wit en grijsgroen terug.

Chesterfield bank in stoere woonkamer

Mix materialen
Laat materialen terugkomen op verschillende plekken. Zo laten we het hout van de stalamp terugkomen in de tafeltjes. Kies in plaats van één salontafel voor meerdere tafeltjes. Zoals deze leuke houten Marokaanse bijzettafeltjes van Bintihomeshop  Tip: Kies voor één mooie grote plant zoals deze Bananenplant in stoere plantenbak gemaakt van oude autobanden. 

Houten stalamp

Marokkaanse houten bijzettafel bintihomeshop

Groen in het interieur
We waren op slag verliefd op dit allernieuwste lampje van Fatboy met de leuke naam ‘Transloetje’. Trans verwijst naar transparant en ‘loetje’ naar luce wat in het Italiaans licht betekent. Spreek dit op z’n Nederlands uit en je hebt ‘loetje’. Verkrijgbaar in allerlei leuke kleurtjes. Transloetje wordt vergezeld door de nieuwe trendplant van dit moment: De vleesetende plant. Buiten dat deze plant voor mooi groen zorgt heeft deze nog nut ook.  Hij vangt spinnetjes en fruitvliegjes bijvoorbeeld. De bekendste zijn  Dionaea muscipula, Sarracenia, Drosera en Nepenthes.

Vleesetende plant | mooiwatplantendoen | Fat Boy Transloetje lamp

Posters en quotes voor de woonkamer
Naast groen in planten is groen ook een prachtige kleur om terug te laten komen. Zoals deze handige trolley van Van Dijk en Ko  in zachtgroen. Tip: Laat tinten ook terugkomen in posters aan de muur of zet ze in een lijst neer zodat je nog makkelijk kan verwisselen. Neem eens een kijkje bij I Love my Type voor mooie posters en quotes.

Trolley Van Dijk & Ko | Poster van I love my type

Chesterfield bank cognac en DIY stalamp

Deze gave DIY lamp is gemaakt door de eigenaresse van het huis Wendy. Zij is zelf ook fotografe. Wil je meer weten over de lampen? Neem eens een kijkje op de website bruidsboek.nl

Chesterfield bank stoere woonkamer inrichten

2 reacties

    • Hallo Tineke. Dank je wel voor jouw reactie! We hebben het even nagevraagd. De lage witte kast is door een interieurarchitect (Rondom wonen) op maat gemaakt. Dus helaas niet standaard te koop. Wellicht een idee om zelf te maken of door een timmerman te laten maken als je ook precies een bepaald formaat nodig hebt. Groetjes, Julia

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.