Stek Woon & Lifestyle Magazine

Hoe kun je de ruimte in een kleine woonkamer optimaal benutten?

De huizenprijs stijgt al vele jaren op rij en met name starters moeten vaak genoegen nemen met een kleinere woning voor veel geld. Dat hoeft echter niet een belemmering te zijn op het woongenot. Wie zijn woning slim inricht, kan het gebrek aan vierkante meters eenvoudig compenseren. Je moet zorgen dat je de ruimte goed gebruikt en dat je de juiste meubels koopt. Zo kun je van een kleine woonkamer bijvoorbeeld een ruimte maken waar je nog altijd met zijn allen samen kunt komen om gezellig tv te kijken, een drankje te doen of om een goed gesprek te voeren. Wat heb je nodig? Een goede hoekbank!

Hoekbank in een kleine woonkamer | Stek Magazine

Een hoekbank biedt mogelijkheden 

Als je een mooi geheel van je woonkamer wilt maken, mag een hoekbank niet ontbreken. Dit is een heel goede manier om weinig ruimte heel optimaal te benutten. Je kunt een hoekbank in alle denkbare vormen en maten vinden. Sterker nog; je kunt zelfs een hoekbank op maat laten maken. Daardoor kun je altijd de bank krijgen die perfect in jouw woonkamer staat. Je kunt hem dan namelijk zo groot of zo klein maken als dat jij wilt. Zijn jullie met zijn tweeën? Dan is een hoekbank voor drie personen een goede optie. Bestaat het gezin uit meer? Dan kun je kijken of een vier- of vijf persoons hoekbank ook mooi zal staan. 

Grote hoekbank stylen | Stek Magazine

Laat een bank op maat maken 

Banken op maat laten maken klinkt misschien duur, maar dat hoeft het niet te zijn. Je moet weten welke aanbieders jouw wensen snappen. Je kunt dan een modulaire bank kopen. Deze wordt op basis van jouw wensen samengesteld uit bestaande onderdelen. Wil jij graag dat de hoek aan linker- of aan de rechterkant van de bank komt? Welke materialen wil je gebruiken? Ga je voor mooi zacht stof voor een tedere uitstraling of wil je graag leer voor een meer industriële look? Laat je voorlichten over de mogelijkheden want er zijn meer opties dan je wellicht voor mogelijk hield. 

Hoekbank Prominent

Vergeet de accessoires niet!

Wanneer je eenmaal de perfecte hoekbank hebt samengesteld, is het tijd voor de finishing touch. Kijk daarom eens naar de accessoires die je bij de bank kunt kopen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een aantal mooie kussens? Deze kun je kopen van dezelfde stof als de bank, maar overweeg ook eens een contrast. Daarmee breng je karakter aan in je woonkamer. Wil je lekker relaxen? Kijk dan eens of je er een extra voetensteun bij kunt kopen. Zo heb je in een handomdraai een hoekbank die niet alleen stijlvol is, maar ook nog eens uiterst comfortabel.

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.