Stek Woon & Lifestyle Magazine

6 simpele ideeën om je woonkamer een upgrade te geven

Een frisse wind door je interieur laten waaien hoeft niet altijd een grootschalige renovatie te zijn. Soms zijn het de kleine veranderingen die het grootste verschil maken. Hier zijn zes eenvoudige ideeën om de uitstraling van je woonkamer een upgrade te geven zonder dat het veel tijd of geld kost.

Wissel van kussens en dekens

Een snelle en betaalbare manier om je woonruimte een nieuwe uitstraling te geven, is door simpelweg de kussens en dekens te vervangen. Kies voor kleuren en patronen die passen bij het seizoen of bij je veranderende smaak. Hiermee creëer je direct een andere sfeer in de ruimte.

woonkamer een upgrade geven

Creëer een fotomuur

Maak een galerijmuur met foto’s, kunstwerken en andere decoratieve items om je woonkamer een persoonlijke touch te geven. Heb je hiervoor al een stukadoor gezocht? Door de inzet van zijn skills start je met een mooi afgewerkte wand waarop je kan experimenteren met verschillende lijststijlen en arrangementen voor een unieke look. 

Planten en bloemen

Breng de natuur naar binnen met planten en bloemen. Of je nu kiest voor grote kamerplanten, kleine vetplanten of een frisse bos bloemen…groen voegt direct leven toe aan elke ruimte. Planten dragen niet alleen bij aan de esthetiek, maar verbeteren ook de luchtkwaliteit en hebben een positief effect op je humeur. 

woonkamer een upgrade geven

Accentmuur met verf of behang

Geef een kamer een snelle make-over door een accentmuur toe te voegen. Let erop dat het ook hier belangrijk is om te vertrekken van een afgewerkte wand. Ga zelf aan de slag of doe even research naar de hoeveel een stukadoor zou kosten. Eens de basis er staat, kan je aan de slag gaan met een levendige verfkleur of een opvallend behangpatroon om de aandacht te trekken. Deze eenvoudige verandering kan de hele dynamiek van een ruimte veranderen zonder de noodzaak van grote verbouwingen.

Speel met verlichting

Verlichting is een krachtig middel om de sfeer in een ruimte te beïnvloeden. Overweeg het toevoegen van nieuwe lampenkappen, hanglampen of sfeerverlichting. Ook slimme verlichtingssystemen kunnen je helpen om de juiste ambiance te creëren voor verschillende gelegenheden. Je zal merken dat wanneer je dit aspect aanpast, de volledige uitstraling van de kamer verandert. 

huis te verduurzamen

Herorganiseer meubels

Soms is het herordenen van meubels alles wat nodig is voor een nieuwe look. Experimenteer met verschillende opstellingen om te zien welke het beste werkt voor de functie en flow van de ruimte. Dit kost niets en geeft je interieur instant een frisse uitstraling.

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.