Stek Woon & Lifestyle Magazine

White Tulip by Philippe Starck: Compleet, verfijnd en tijdloos

Philippe Starck heeft een groot aantal prachtige ontwerpen op zijn naam staan voor het merk Duravit. White Tulip is de eerste complete badkamerserie met zijn signature. Van ligbad, wastafels en meubels, toiletten en bidets, tot bijpassende spiegels en een complete kranencollectie. De naam verhult het al; de bijzondere vorm van deze serie heeft het silhouet van een bloeiende tulp. 

Personal touch

De badkamercollectie White Tulip past naadloos in verschillende woonstijlen. Onopvallend als geheel en toch uitgesproken in details. Strak, modern en toch delicaat. Het past net zo goed in een appartement in de stad als in een ‘jaren 30 woning’ in een dorp. Waar de eerdere ontwerpen van Philippe Starck voor Duravit altijd van nature kenmerkend tijdloos en minimalistisch waren, voegde hij aan White Tulip een nieuwe dimensie toe. “Ik realiseerde me dat deze perfectie misschien een gevoel van positieve nostalgie miste. In plaats van tijdloze stukken te creëren, wilde ik de collectie White Tulip meer in de menselijke tijd plaatsen”, licht Philippe Starck zijn ontwerp toe. “Het kan een oude collectie zijn die destijds modern zou zijn geweest, of een moderne collectie met herinneringen aan het verleden. White Tulip is een zeer verfijnde collectie met een sterk gevoel voor ergonomie, maar bovenal maakt het delicate en aanhankelijke het verschil.”

Tap op het AR (augmented reality) icoontje en bekijk de wastafelmeubel in je eigen ruimte met je smartphone.

Bijzondere blikvanger

De strak ontworpen collectie is tijdloos, modern en toch opvallend. Een bijzondere blikvanger is de vrijstaande keramische wastafel. Deze is afhankelijk van de bouwkundige omstandigheden met wand- of vloeraansluiting leverbaar. Hier zie je duidelijk de tulp-vorm die deze serie bijzonder maakt. Een fonteintje, ook verkrijgbaar met wastafelmeubel, maakt het assortiment compleet.

Uiterst fijn bewerkte afgeschuinde randen onderstrepen het precieze karakter van de White Tulip meubels.

Perfecte match

Het meest ideale van de White Tulip collectie is dat deze zo compleet is. Voor zowel een kleine badkamer als een grotere ruimte kun je alle meubels en sanitair op elkaar afstemmen. De bijpassende meubels zijn eveneens elegant en verfijnd. De meubels en de bijpassende halfhoge kasten met twee of drie glazen planken zijn verkrijgbaar in vijf hoogwaardige, effen kleuren. Met een hoogglans of satijnglans afwerking. Als alternatief kan voor het front een massief houten oppervlak worden gekozen. De half glanzende oppervlakken van de meubels bieden een bijzonder voordeel. Op dit speciale lakoppervlak ‘verdwijnen’ kleine krasjes bijna vanzelf, zodat het meubel er altijd als nieuw uitziet. Een andere fijne eigenschap is de speciale anti-vingerafdrukcoating. Zo blijft jouw badkamer er perfect uitzien.

Meer dan mooi

Om jouw badkamer helemaal compleet te maken kun je kiezen uit diverse staande en wandhangende toiletten en bidets. De stijl van White Tulip collectie is ook duidelijk herkenbaar op het bijbehorende urinoir. Naast mooi zijn de toiletten ook voorzien van de nieuwste spoeltechniek ‘HygieneFlush’. Hiermee wordt het gehele binnenoppervlak van het toilet optimaal gereinigd. De serie bestaat uit hoogwaardig keramiek waar Duravit een levenslange garantie op geeft. 

De staande en hangende toiletten, het urinoir en de bidets ronden de Witte Tulp-look af. Uitgerust met de nieuwe HygieneFlush-spoeltechnologie bieden ze een hoog niveau van hygiëne. 

Decoratieve kranen

In alle elementen van White Tulip is de grootste zorg besteed aan details. Zowel in afwerking als in ontwerp. Met White Tulip heeft Philippe Starck voor het eerst een reeks kranen voor Duravit ontworpen. Een doorlopend designelement is de tulpvormige handgreep. Uiteraard zijn er ook bidet-, douche- en badkranen verkrijgbaar voor een complete look.

Meer informatie over White Tulip van Duravit: www.duravit.nl

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.