Stek Woon & Lifestyle Magazine
Soorten rolgordijnen te koop

Welke verschillende soorten rolgordijnen zijn er?

Eén van de goedkoopste vormen van raamdecoratie zijn rolgordijnen. Natuurlijk is dat wel afhankelijk of je een standaard maat nodig hebt en welke stof je kiest. Er is in iedereen geval heel veel keuze in soorten rolgordijnen. We zetten er een paar voor je op een rijtje.

Soorten rolgordijnen

Rolgordijnen zijn één van de meest populaire vormen van raamdecoratie. Dat komt omdat ze relatief goedkoop zijn, je ze makkelijk zelf kan installeren en je veel keuze hebt. Wellicht is de meest bekende wel, het verduisterende rolgordijn. Ideaal voor de slaapkamer en zeker voor de kinderkamer. Het is wel belangrijk om je raam heel goed op te meten zodat het rolgordijn strak tegen het raam aan zit. Je kan alle soorten rolgordijnen in een standaard maat bestellen of op elk gewenst formaat laten maken.

Kies voor kleur

De meest gekozen kleur voor alle soorten rolgordijnen is wit of een wittint. Daarna is grijs een geliefde kleur. Wellicht heb je er niet zo snel aan gedacht maar je kan met een rolgordijn ook juist een beetje kleur aan een ruimte toevoegen. Je kunt rolgordijnen kopen in ontzettend veel kleuren. Kies bijvoorbeeld voor een kinderkamer een opvallend kleurtje wat ook terugkomt in het behang of in de accessoires of het vloerkleed. Zo maak je van een ruimte een mooi geheel.

Soorten rolgordijnen te koop | Stek Magazine

Mooie stoffen

Ook heb je de keuze uit veel mooie stoffen in de vele soorten rolgordijnen. Naast verduisterend kun je kiezen voor lichtdoorlatend. Maar ook volledig transparant. Zo is jouw interieur toch ‘aangekleed’ en behoud je de nodige lichtinval. Je kan natuurlijk ook voor een combinatie van transparante stof gaan voor jouw rolgordijnen en bijvoorbeeld gevoerde overgordijnen erbij kiezen. Waar je vroeger misschien een goedkoop idee kreeg bij een standaard rolgordijn, zijn er nu ook heel mooie stoffen verkrijgbaar. En een mooie stof geeft een rijke uitstraling aan elk interieur. De stoffen zijn er in vele kleuren maar ook zelfs in verschillende designs. Zo maak je van elke ruimte een bijzondere ruimte.

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.