Stek Woon & Lifestyle Magazine

Wat voor soort tegel past het beste bij het interieur van mijn badkamer?

Tegels vormen de basis van een badkamer. Het kan daarom lastig zijn om de juiste tegel te kiezen voor jouw badkamer. Daarnaast is het aanbod ook nog eens enorm. Om je op weg te helpen bij het maken van de juiste keuze, hebben we de mooiste tegels voor je op een rijtje gezet. 

Soort tegel badkamer | Tegeldepot

Houtlook tegels – een natuurlijke uitstraling

Hout staat prachtig in een badkamer. Een houten vloer is echter niet aan te raden. Kies in plaats daarvan voor houtlook tegels. Een houtlook tegel is geschikt voor zowel de wanden als vloer. Daarnaast kun je ervoor kiezen om houtlook tegels te gebruiken op een accentmuur. 

Er zijn verschillende badkamerstijlen waar houtlook tegels prachtig in uit komen. Zo past hout uitstekend bij een Scandinavische badkamer waarin lichte kleuren, ruimte en natuurlijke elementen centraal staan. Heb je een industriële of zwarte badkamer? Ook daarvoor zijn houtlook tegels uitermate geschikt.

Soort tegel badkamer | Tegeldepot

Marmeren tegels – luxe en chique

Marmer straalt luxe, elegantie en rijkdom uit. Het is dan ook een veel gekozen tegel die elk jaar weer in de nieuwe trends terugkomt. Combineer marmer met voldoende verlichting. Licht op marmer zorgt namelijk voor door een unieke en warme uitstraling. Marmer is verkrijgbaar in zowel donkere als lichte kleuren en daardoor toe te passen bij de meeste stijlen. Denk hierbij aan een marmeren badkamer, een zwarte badkamer met een marmeren vloertegel of een luxe badkamer met marmeren details. 

Past marmer niet binnen je budget? Je kunt ook kiezen voor marmerlook tegels. Deze tegels zien eruit als echt marmer, maar zijn een stuk voordeliger.

Moderne badkamer met hexagoon tegels | Stek magazine

Hexagon tegels – speels en levendig

Hexagon tegels zijn zeshoekig en zien er daardoor speels uit. Je hele badkamer met hexagon betegelen is niet aan te raden. Hierdoor wordt het namelijk net iets te druk. Wel kun je accentmuren betegelen met hexagon tegels. Hexagon tegels zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar, waardoor je de tegel kunt gebruiken bij verschillende badkamerstijlen. Denk hierbij aan een grijze badkamer met grijze hexagon tegels of een industriële badkamer met gouden hexagon tegels. 

Soort tegel badkamer | Tegeldepot

Heb je een kleine badkamer? Kies dan hooguit voor een smalle accentmuur of accent strook en betegel de rest van de badkamer met XL tegels. Hierdoor lijkt de badkamer optisch ruimer dan hij is en overheerst de hexagon tegel niet.

Mozaïek tegels – uniek en sfeervol

Met mozaïek kun je alle kanten op. Het is te gebruiken als accent in een strakke badkamer of toe te passen in een wellness badkamer. Wie denkt dat mozaïek altijd druk oogt, heeft het mis. Je kunt namelijk kiezen voor lichte kleuren. Hierdoor kan mozaïek prima deel uitmaken van een rustig geheel, terwijl het toch een unieke twist geeft aan de ruimte. 

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.