Stek Woon & Lifestyle Magazine
typen kranen

Kom tot leven in de ochtend

In de ochtend is één van de eerste stappen die je maakt, naar de badkamer lopen. In de badkamer poets je je tanden, was je je gezicht en neem je een lekkere douche of bad om van je slaap ontwaakt te worden en de dag te beginnen. Hierbij is het hebben van een kraan ondenkbaar. Het kiezen van een kraan kan soms als lastig worden ervaren door de keus uit verschillende modellen, functies en maten. Wil jij ook weten waar je aan moet denken wanneer je een kraan koopt en welke andere onderdelen je nodig kan hebben om je badkamer een complete look te geven? In dit artikel lees je hier meer over.

Typen kranen kiezen | Stek Magazine badkamer

Waar moet je aan denken?

Om je droombadkamer te realiseren, is het belangrijk de goede keuzes te maken over verschillende onderdelen in de badkamer, zoals het aanschaffen van een kraan. Als eerste zou je de keus moeten maken tussen de verschillende typen kranen: wastafelkraan, douche- of badkraan, waterval kraan en fonteinkranen. Vaak hangt de type kraan af van de grootte van de badkamer. Als tweede, kun je keus maken uit verschillende kleuren. Zwarte kranen worden steeds populairder. Echter, moet er bij een zwarte kraan wel rekening worden gehouden met de zichtbaarheid van kalkaanslag, onderhoud en krasbestendigheid. Als derde, is het mogelijk een kraan met sensor te kiezen. Hierdoor worden de bedieningshendels niet gauw vies.  

Alle Typen kranen zelfde merk kopen | Stek Magazine

Dagelijkse routine

Een badkamer heeft verschillende onderdelen nodig om het een complete look te krijgen. Het gebruik van een spiegel maakt natuurlijk onderdeel uit van je dagelijkse routine. Net als bij de kranen, zijn er ook verschillende soorten spiegels. Zo zijn er scheerspiegels tot make-up spiegels. Daarnaast heb je ook spiegels met verlichting en spiegelkasten. Scheerspiegels en make-up spiegels zijn eenvoudig in en uit te vouwen om verschillende hoeken van het gezicht te bekijken. Spiegels met verlichting zijn ideaal wanneer je in de avond de spiegel nodig hebt. Voor kleinere ruimtes zijn spiegelkasten geschikt. Dit zijn spiegels die gevestigd zijn aan de kast. Hierdoor hoef je niet apart spiegels aan te schaffen en een plek te vinden, waar deze zal worden bevestigd. 

Typen kranen in alle kleuren | Stek Magazine

Kortom, om in de ochtend tot leven te komen, wordt gebruik gemaakt van de badkamer. Hierbij is het gebruik van een kraan onmisbaar. Denk maar aan het nemen van een douche en het poetsen van je tanden. Om je badkamer een complete look te geven, is het toevoegen van een spiegel essentieel. Een spiegel maakt onderdeel uit van je dagelijkse routine. Ook hier zijn er verschillende soorten spiegel voor zowel grote als kleine ruimtes.

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.