Stek Woon & Lifestyle Magazine
typen kranen

Badkamer verbouwen met klein budget

Ben jij uitgekeken op je huidige badkamer? Maar heb je geen groot budget voor het verbouwen van de badkamer? Gelukkig is het niet nodig om tienduizenden euro’s uit te geven aan een nieuwe badkamer. Met deze praktische budget tips geef je jouw badkamer de uitstraling van een thuisspa, zonder dat je jouw spaarpot hoeft te plunderen of een lening af moet sluiten.

Budget bepalen

Voordat je aan de slag gaat, is het verstandig om een budget te bepalen. Hoeveel wil en kan je besteden aan het renoveren van je badkamer? Bij een zeer klein budget kan je het best aandacht besteden aan cosmetische aanpassingen, zoals een andere kleur op de muur, een nieuwe tegel op de wand, een nieuwe gootsteen of leuke accessoires voor een andere sfeer. Jouw budget is altijd bepalend voor wat je uiteindelijk kan aanpakken in de badkamer en het is mogelijk dat je keuzes moet maken en prioriteiten moet stellen. Deze 4 tips zijn al toepasbaar met een zeer beperkt budget.

Badkamer verbouwen met een klein budget | Stek Magazine

Voegen en kit vernieuwen

Vieze voegen geven je badkamer een gedateerde en verwassen uitstraling. Door een middagje uit te trekken voor het echt goed schoonmaken van de voegen en het aanbrengen van nieuwe strakke kit, ziet de badkamer er direct helemaal fris uit! Het kost je maar een paar tientjes en maakt een groot verschil. 

Schilderen of tegelen

Het plaatsen van nieuwe tegels kost een hoop, zeker als je een vakman inhuurt om deze te leggen. Heb je wel overal tegels nodig? Of kan je ook een muur vrijlaten die je in een hippe kleur verft? Wat ook erg hip is en je badkamer direct een chique uitstraling geeft, is het betegelen van een horizontale strook langs de muur. De rest verf je in een kleur naar keuze. Een andere optie is een duurdere tegel gebruiken als accenttegel, met daaromheen goedkopere exemplaren. 

Badkamer verbouwen tips

Spiegel met verlichting

De spiegel neemt een prominente plek in de badkamer in. Kies voor een prachtig exemplaar voor de luxe uitstraling van een thuisspa. Een spiegel met verlichting staat niet alleen trendy, maar is ook nog eens erg praktisch. Ook het updaten van je handdoekhouders en gootsteenkranen heeft een groots effect op de sfeer.  

Ruimte creëren met glas

Glas geeft een gevoel van ruimte in de badkamer, zeker als er natuurlijk licht binnenvalt. Met glazen douchedeuren op maat creëer je bijvoorbeeld een ruime inloopdouche in jouw badkamer in plaats van een krappe cabine. Het kost iets meer dan bovengenoemde tips, maar is het geld dubbel en dwars waard. Zorgt het maatwerk ervoor dat je wat ruimte overhebt? Plaats hier dan een krukje met zachte handdoeken of een groene plant. Dit werkt zeer sfeerverhogend en kost je haast niets.

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.