Stek Woon & Lifestyle Magazine
huis verwarmen | Stek Magazine

Wastafels en douchecabines voor jouw droombadkamer

Ben je op zoek naar een nieuwe wastafel voor jouw badkamer? Of is jouw douchecabine aan vervanging toe? Wastafels en douchecabines zijn er in verschillende soorten, materialen, maten en kleuren. Het is verstandig om je goed te laten inlichten over de verschillende mogelijkheden. Dan weet je zeker dat je de perfecte keus maakt voor jouw badkamer. Ben jij er klaar voor om jouw badkamer om te toveren tot de badkamer van je dromen?

Wastafels en douchecabines uitzoeken tips | Stek Magazine

Wastafels: soorten, materialen, maten en kleuren

Wanneer je een wastafel gaat kopen, is het eerst belangrijk om te weten welk soort wastafel je wilt. Er zijn geïntegreerde wastafels die je kunt laten inbouwen in een wastafelmeubel. Misschien wil je liever een waskom plaatsen op een badkamermeubel. Of kies je voor een losse, design  wastafeltablet? Vervolgens maak je de keus uit een enkele wastafel, een dubbele wastafel of een extra breed exemplaar, ideaal voor grote gezinnen.

Wastafels en douchecabines badkamer | Stek Magazine

Wastafels worden gemaakt van verschillende materialen. Keramiek is het meest voorkomende materiaal. Maar je kunt ook kiezen voor composietmarmer of graniet. Ook qua kleuren is er volop keuze: mat wit, donker eik, grijs, zwart of beton. 

Heb je al een idee welke wastafel het wordt? Om de keus nog wat moeilijker te maken, kun je ook nog kiezen of je de wasbak asymmetrisch links of asymmetrisch rechts wilt. Hierdoor creëer je extra ruimte om je toiletspullen neer te zetten.

wastafels en douchecabines

Douchecabines: soorten, materialen, maten en kleuren

Voor ieder budget en voor iedere badkamer zijn er douchecabines verkrijgbaar. Je kunt ze in allerlei vormen en maten kopen: vierkant, langwerpig of kwartrond. Ze zijn er met draaideuren of schuifdeuren. Heb je een kleine badkamer? Dan is een kwartronde douchecabine of een cabine met schuifdeur een ideale oplossing. Als je wilt, kun je zelfs zitten tijdens het douchen. Neem daarvoor gewoon een douchecabine met een zitje.

De deuren zijn meestal gemaakt van helder glas, mat glas of gestreept glas. Vaak wordt hiervoor veiligheidsglas gebruikt. Wanneer dit kapot gaat, breekt het glas in duizenden stukjes. Voor de profielen kun je kiezen uit glanzend wit of mat aluminium. Douchebakken zijn verkrijgbaar in acryl, staal, composiet of keramiek.

Zoals je hebt gelezen zijn er enorm veel soorten wastafels en douchecabines verkrijgbaar. En met zoveel mogelijkheden vind je het misschien moeilijk om de juiste keuze voor jouw badkamer te maken. Je kunt altijd deskundig advies inwinnen bij een specialist. Zij helpen je graag bij het kiezen van jouw droombadkamer. 

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.