Stek Woon & Lifestyle Magazine

Met een klein budget je badkamer onder handen nemen? Zo doe je dat

In de afgelopen tijd is het leven erg duur geworden. We hebben met een flinke inflatie te maken, waardoor eigenlijk alles duurder geworden is. Daarnaast spelen er tal van andere zaken in de wereld, waardoor bijvoorbeeld het gas en de benzine erg duur geworden is.

Kom je hierdoor maandelijks maar net uit met je salaris? Dan hou je wellicht niet al te veel geld over om je badkamer even onder handen te nemen. Gelukkig is het óók met een klein budget mogelijk om je badkamer een flinke upgrade te geven.

Wat je hiervoor nodig hebt? Met onderstaande tips neem je je badkamer snel én voordelig onder handen.

klein budget Badkamer met zwarte accessoires | Stek Magazine

Tip 1: doe inspiratie op

Ten eerste is het zaak om de nodige inspiratie op te doen. Dit doe je bijvoorbeeld bij een badkamerwinkel in Eindhoven of online. Als je naar de winkel in Eindhoven toe gaat, zie je dat de meeste producten niet de hoofdprijs kosten. Voor bijvoorbeeld een nieuwe douchekop of nieuwe douchekraan hoef je echt niet de hoofdprijs te betalen.

klein budget Badkamer | Stek Magazine

Het opdoen van inspiratie kan in ieder geval nooit kwaad. Aan de hand van de opgedane inspiratie kun je een ontwerp voor je nieuwe badkamer maken.

Tip 2: richt je pijlen op de details

Ten tweede is het advies om je pijlen op details te richten. Met bijvoorbeeld een nieuwe douchekop of douchekraan pas je je badkamer simpel aan. Onder je nieuwe douchekop is het ongetwijfeld een heel stuk aangenamer douchen!

Een ander voorbeeld zijn de handgrepen van de kasten in je badkamers. Door nieuwe handgrepen op de kastjes te zetten, geef je de kastjes direct een heel andere uitstraling met zich mee.

Budget badkamer tips | Stek Magazine

Je kunt je overigens ook op de grotere elementen richten. Zo kun je goedkope vloertegels uit Eindhoven kopen, waarmee je de vloer van je badkamer een geheel nieuwe uitstraling geeft. Dit vraagt uiteraard om een grotere investering, maar is zeker de moeite waard.

Tip 3: wacht op de sale

Meerdere speciaalzaken in ons land stunten regelmatig met flinke aanbiedingen op badkamerproducten. Door op de sale te wachten, bespaar je het nodige geld. De ervaring leert namelijk dat de aanbiedingen, bij bepaalde aanbieders, ongekend hoog zijn. Zo kun je op sommige producten tot wel 50% besparen. Het enige dat je hiervoor hoeft te doen, is je geduld te bewaren.

klein budget Badkamer tegel tips | Stek Magazine

Overigens is het sowieso aan te raden om je wensen op je budget aan te passen. Wil je een hele luxe badkamer met allemaal luxe materialen creëren? Dan weet je gewoonweg dat je hier veel geld aan kwijt bent. Voor een vrij basic badkamer hoef je echter zéker niet de hoofdprijs te betalen.

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.