Stek Woon & Lifestyle Magazine
Voordeel van een inloopdouche | Megadumptiel

Wat is het voordeel van een inloopdouche?

Heb je je pijlen op een nieuwe douche gericht? Dan kun je je opmaken voor een leuke zoektocht. Het aanbod van douches is namelijk erg divers. Dit is grotendeels te danken aan de ontwikkelingen uit de afgelopen jaren. Met name in de afgelopen jaren zijn de inloopdouches populair geworden. Op zich logisch, aangezien je met een inloopdouche van veel voordelen profiteert.

Voordeel van een inloopdouche | Megadumptiel

Voordeel 1: een inloopdouche is praktisch en veilig

Een inloopdouche is voor in nagenoeg alle huizen geschikt. Dit komt vooral doordat je niet over een drempel heen hoeft te stappen. Ook voor oudere mensen, of mensen die slecht te been zijn, is dit daarom een veilige keuze. Mede hierdoor kan ook gesteld worden dat een inloopdouche erg praktisch is.

Voordeel 2: perfect te integreren in een badkamer

Heb je in je badkamer voor de mooiste badkamermeubels gekozen? En heb je ook het gewenste ligbad in je badkamer geplaatst? Dan sluit een inloopdouche hier perfect op aan. Bij een inloopdouche heb je veel vrijheid wat betreft plaatsing en afmetingen.

Voordeel van een inloopdouche | Megadumptiel

Mede hierdoor kunnen we stellen dat een inloopdouche perfect te integreren is in een badkamer. Maak vooral voor jezelf de gewenste indeling van de badkamer. En verwerk in deze indeling een inloopdouche. Hoe en waar je dit doet, is eigenlijk niet van belang. Een inloopdouche biedt namelijk veel flexibiliteit, is praktisch en is perfect te integreren in een badkamer.

Voordeel 3: fraaie uitstraling

Met een inloopdouche laat je je badkamer ook nog fraaier ogen. Zo is het super dat je als het ware door een inloopdouche heen kunt kijken. Dit zorgt ervoor dat je badkamer optisch groter oogt.

Soort tegel badkamer | Tegeldepot

Ook qua uitstraling kun je met een inloopdouche veel kanten op. Je bepaalt namelijk zelf hoe je de inloopdouche afschermt. En je kunt de inloopdouche qua samenstelling ook volledig op je badkamer afstemmen. Hierbij kun je denken aan de douchekop van de inloopdouche, maar ook aan de kraan en andere elementen. Je hebt al met al alle touwtjes in eigen handen om de inloopdouche volledig naar wens te maken.

Voordeel 4: makkelijk schoon te maken

Heb je ook zo’n hekel aan het schoonhouden van je badkamer? Dan is de keuze voor een inloopdouche helemaal verstandig. Belangrijk voordeel van zo’n douche is dat je ‘m makkelijk schoon kunt maken. Dit komt onder meer doordat je in een inloopdouche alle ruimte hebt om jezelf te bewegen. Ook hoef je in zo’n douche geen rekening te handen met randen en hoeken. Hier kan zich hierdoor ook geen vuil ophopen.

Wil je helemaal geen omkijken naar het schoonmaken hebben? Kijk dan wel goed naar de tegels die je in de inloopdouche neerlegt. En maak deze tegels – na het douchen – bij voorkeur even goed droog met een trekker.

Reageer