Stek Woon & Lifestyle Magazine
droombadkamer ontwerpen

Heb jij al een waterontharder in jouw huis?

Schoonmaken staat bij veel mensen hoog op het lijstje van dingen waar zij een hekel aan hebben. Na een lange dag werken, is het niet prettig om ook nog het huis onder handen te moeten nemen. De douche is bij uitstek een ruimte waar veel vuil ophoopt en je kunt dan ook veel tijd kwijt zijn om de badkamer schoon te krijgen. Zou het daarom niet heerlijk zijn om dit werk veel sneller te kunnen doen? Wat als je helemaal geen last meer had van kalkaanslag? Dat zou de schoonmaakronde aanzienlijk kunnen inkorten zonder dat je je er met een Jantje-van-Leiden van afmaakt. Alles wat je nodig hebt, is een goede waterontharder

een goede waterontharder in huis aanschaffen voordelen | waterontharder kopen bij h2opro

Geen kalk meer in je water

Wanneer je een waterontharder neemt, kun je vaarwel zeggen tegen kalkaanslag. Dat kan heel veel voordelen opleveren. Kalk is namelijk een hardnekkig vuil dat vaak moeilijk weg te krijgen is. Het gevolg is dat men de kalk laat zitten waardoor de kalklaag alleen maar groter zal worden. Hierdoor lijkt je douche altijd vies te zijn, hoe vaak je hem ook met een doekje afneemt. Met een waterontharder haal je het kalkprobleem uit het water. Met een ontharder van h2opro doe je dit op een inventieve manier. Dit bedrijf heeft namelijk een keramische waterontharder ontwikkeld. Deze is duurzamer dan de alternatieven, maar bovendien ook makkelijker en goedkoper. Zo weet je zeker dat je badkamer snel en makkelijk schoon te houden is. 

een goede waterontharder in huis aanschaffen voordelen | waterontharder kopen bij h2opro

Wat doet de waterontharder precies? 

Wanneer je in Nederland de kraan opendraait, komt daar leidingwater uit. In dit water zitten meerdere mineralen, waaronder magnesium en calcium. Deze stoffen hebben wij als mensen nodig om gezond te blijven. Het nadeel is echter dat deze stoffen voor aanslag kunnen zorgen op je tegels, vloer, douchewand en al wat dies meer zij. Met een keramische waterontharder worden deze mineralen aan elkaar verbonden waardoor kristallen ontstaan die zich niet meer aan een ondergrond kunnen hechten. De kalkkristallen stromen net zo met het water mee als de vele andere mineralen en zijn ook net zo makkelijk met weg te vegen. Dit kan zelfs gedaan worden zonder schoonmaakmiddel; een doek is voldoende om een vlekkeloos resultaat te krijgen. 

een goede waterontharder in huis aanschaffen voordelen | waterontharder kopen bij h2opro

Geniet van de talloze voordelen 

Wie dacht dat een waterontharder alleen maar interessant is in de badkamer, heeft het mis. Een waterontharder heeft ook in de rest van het huis grote voordelen. Kalk kan namelijk geen grip meer krijgen op het verwarmingselement in je wasmachine. Ook zal je koffieapparaat veel langer goed blijven omdat je geen verstopping krijgt als gevolg van kalk. Zijn er nog meer voordelen? Jazeker! Ook in je keuken zal je merken dat deze er veel langer als nieuw blijft uitzien omdat de kalk geen doffe laag kan vormen. Tot slot zal je het ook merken wanneer je onder de douche staat: de kalk heeft veel minder uitdrogend effect op je huid zodat je huid elastischer aanvoelt.

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.