Stek Woon & Lifestyle Magazine

4 voordelen van een landelijke badkamer

Is jouw badkamer aan een renovatie toe? Bedenk dan eerst hoe de nieuwe badkamer eruit moet komen te zien. Om het jezelf makkelijker te maken, kun je het beste voor een specifieke stijl kiezen, zoals de landelijke stijl. Hierdoor ontstaat er straks een samenhangend geheel in deze ruimte. Benieuwd naar de voordelen van een landelijke badkamer? In deze tekst zetten wij er 4 voor je op een rijtje.

Landelijke stijl badkamer | Tips om je badkamer in te richten

1. Warme uitstraling

Laten we direct maar beginnen met één van de grootste voordelen van een landelijke badkamer. Als je jouw badkamer volgens de landelijke stijl inricht, ben je namelijk verzekerd van een warme uitstraling. Dit komt vooral doordat er binnen deze stijl veel natuurlijke materialen gebruikt worden, zoals hout en riet. Deze materialen zijn een stuk warmer dan bijvoorbeeld staal en beton, dat vaak koud en vrij kil is.

Landelijke stijl badkamer | Tips om je badkamer in te richten | Renehoutman


Omdat de badkamer vochtig is en hout hierdoor kan gaan rotten, lijkt dit misschien niet het beste materiaal om in deze ruimte te gebruiken. Toch zijn er tegenwoordig steeds meer mensen die voor hout in de badkamer kiezen. Dit kan overigens ook prima, zolang je er maar voor zorgt dat het hout niet direct in aanraking komt met water. Een houten wastafelmeubel of een houten kast kan dus prima in de badkamer. 

Landelijke stijl badkamer | Tips om je badkamer in te richten | Renehoutman

2. Rust

De warme uitstraling is voor sommige mensen al voldoende om voor een landelijke badkamer te kiezen, maar er zijn nog meer voordelen. Houd je van rust? Dan is het echt iets voor jou om de badkamer in te richten volgens de landelijke stijl. Eén van de kenmerken van deze stijl is het gebruik van neutrale kleuren, zoals wit, beige, grijs en bruin. Doordat deze kleuren prima bij elkaar passen, ontstaat er bovendien een samenhangend geheel. De ruimte komt hierdoor een stuk rustiger over dan wanneer je voor meerdere (felle) kleuren kiest die niet goed bij elkaar passen.

Landelijke stijl badkamer | Tips om je badkamer in te richten | Renehoutman

3. Tijdloos

Sommige mensen denken dat de landelijke stijl inmiddels ouderwets is, maar dit is absoluut niet het geval. Ook vandaag de dag worden er namelijk nog ontzettend veel woningen landelijk ingericht. Dit komt vooral doordat een landelijk interieur tijdloos is. Overweeg je om landelijke toiletmeubels te kopen? Dan hoef jij geen zorgen te maken dat deze over een paar jaar weer ‘uit’ zijn. Mensen richten hun woning al sinds jaar en dag volgens de landelijke stijl in en de verwachting is dat dit de komende jaren niet anders zal worden. 

Tips om je badkamer in te richten | Renehoutman

4. Veel mogelijkheden

Tot slot kies je voor een landelijke badkamer omdat er ontzettend veel mogelijkheden zijn. Dit komt vooral doordat de landelijke stijl populair is. De grote vraag naar landelijke badkamermeubels zorgt ervoor dat deze in allerlei soorten en maten verkrijgbaar zijn. Daarbij komt dat er ook tal van accessoires zijn om een landelijke badkamer leuk aan te kleden, zoals een rieten wasmand.

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.