Stek Woon & Lifestyle Magazine
Warme voetjes deze winter in huis!

Warme voetjes deze winter in huis!

De winter is de tijd om het extra warm en gezellig te maken in huis. Een mooi vloerkleed kan hierin niet ontbreken. Vloerkleden kun je nooit genoeg hebben! Ze geven je interieur een bepaalde look en het oogt en voelt heerlijk warm tijdens de winter in huis. Drie tips om jouw perfecte vloerkleed te vinden.

Nieuwe look

Met een vloerkleed kun je je interieur een geheel nieuwe sfeer geven. Zoals bijvoorbeeld met een vintage vloerkleed met vergrijsde groentinten. Of een bohemien look met vloerkleed met fleurige bloemen.

Kleurrijke en warme winter in huis | Stek Magazine

Zo breng je lekker veel kleur aan in huis. Tip: laat de kleuren van je kleed terugkomen in de kussens op de bank en in andere accessoires. Een kleed hoeft natuurlijk niet alleen in de woonkamer. In de slaapkamer op een betonnen vloer of wit laminaat staat een heel groot kleed onder het bed ook prachtig. Of je kiest voor twee kleinere kleden zodat je lekker warm ook bed kunt stappen. Ook een vloerkleed onder je werkplek maakt die plek een fijne thuiswerkplek. En het leuke van kleden in meerdere ruimtes is dat je af en toe eens kan wisselen.

Formaat vloerkleed

Een vloerkleed in de woonkamer mag best een aardig formaat hebben. Heb je een grote zithoek? Kies dan een vloerkleed uit waar al je meubels ruim op kunnen staan. Zo krijg je een leuke hoek en een mooi geheel. Vergeet niet om er een goed onderkleed bij te kopen zodat je vloerkleed niet verschuift! Je kunt ook gaan voor twee vloerkleden die je iets over elkaar legt. Werkt ook goed als je bijvoorbeeld een mooi Perzisch tapijt hebt maar die look niet wil laten overheersen. Leg er een modern kleed in een effen tint een stukje overheen zodat ze samen een groot formaat vormen en de juiste uitstraling van een beetje oud en nieuw.

Kleurrijke en warme winter in huis | Stek Magazine

Materiaal vloerkleed

Vloerkleden zijn verkrijgbaar in heel veel verschillende soorten materialen. Vloerverwarming is heerlijk warm, voeg daar een dik wollig kleed aan toe en jouw winterproof interieur is klaar! Maar ook zonder vloerverwarming zorgt een hoogpolig kleed voor de nodige warmte. Wanneer je huisdieren hebt kun je beter kiezen voor een kleed wat makkelijk schoon te maken is. Benieuwd welk vloerkleed het beste past in jouw interieur? Doe dan inspiratie op bij vloerkleden specialist Floorpassion.nl

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.