Stek Woon & Lifestyle Magazine
Muurdecoraties | Stek Magazine

De mooiste wanddecoratie trends van dit moment!

Interieurdesign en muurdecoraties zijn erg aan trends onderhevig. Met de verandering van de seizoenen is het daarom erg leuk om de muren van je huis eens een metamorfose te geven. Kun jij daar ook wel wat tips voor gebruiken? In dit artikel delen we de leukste trends en tips op het gebied van wanddecoratie van dit moment. Wat dacht je bijvoorbeeld van een chique zwart-witfoto aan de wand? Of wil je liever een Scandinavische stijl voor je muurdecoratie?

Muurdecoraties | Stek Magazine

‘Hygge’: samenzijn en en gezelligheid met je familie

De eerste trend die we hier zullen bespreken, komt uit Scandinavië. In deze trend staat hyggye centraal: een term die zich vrij laat vertalen naar gezelligheid, warmte en samenkomst. Alhoewel de echte vertaling naar het Nederlands eigenlijk niet bestaat, kun je hygge wel zelf voelen. Het gevoel is namelijk knus en kun je ook in je interieur terug laten komen, maar eigenlijk zullen de mensen zelf het huis hygge en dus gezellig maken.

Een mooi voorbeeld van hygge in je interieur is een collage aan de muur, vol met foto’s van leuke herinneringen zoals familievakanties, tripjes en andere leuke activiteiten met je dierbaren. Laat deze collage afdrukken als foto op canvas met warme kleuren, zodat het hygge-gevoel extra benadrukt wordt. Het collage wordt dan een echt kunstwerk waar je hele gezin gelukkig van wordt als ze ernaar kijken. Combineer dit met warme kleuren in de rest van je huis en je interieur zal een en al warmte en gezelligheid roepen!

Muurdecoraties | Stek Magazine

Haal de natuur in huis

Het is al een aantal jaar een echte trend om de natuur in huis te halen. Deze trend wordt letterlijk en figuurlijk nageleefd: de urban jungle waarin je allerlei planten in huis neemt is sinds vorig jaar natuurlijk een echte trend. Anno nu zien we de natuur-trend ook op een andere manier in ons huis terug, namelijk aan de muur!

Zo kun je bijvoorbeeld prachtige foto’s van de natuur in mooie levendige kleuren laten afdrukken op canvas. Je kunt er dan een collage van maken, maar wees ook creatief want andere fotokunsten zijn ook zeker mogelijk. Of ga een stap verder en kies ervoor om een muur geheel te behangen met afbeeldingen van de jungle, plant-bladeren of andere natuurverschijnselen. Je kunt speciale behang-sets kopen, maar een aantal losse platen die samen een geheel vormen aan de muur is ook een optie.

Vintage wand

Als je aan platen denkt, dan zie je waarschijnlijk vintage platen die aan de schoolmuren hingen voor je. Deze platen-trend zagen we al een tijdje in het interieur terugkomen en kan nu nog steeds. De afbeeldingen op zulke platen kunnen van allerlei schoolvakken zijn, maar meestal speelt de natuur een grote rol. Deze platen bevatten bijvoorbeeld wereldkaarten of biologie-prints.

Een biologieplaat waarop mooie flora en fauna te zien is, is bijvoorbeeld helemaal hot. Zulke platen zullen prachtig in een woonkamer staan, maar in de slaapkamer of gang is ook een goed idee. Je kunt de trend combineren met zachte pastelkleuren en een warme inrichting. Als je een modern interieur hebt, dan zullen schoolplaten ook mooi staan, maar let er dan wel op dat de kleuren van de plaat goed passen bij de kleuren van de rest van je woning.

Muurdecoraties | Stek Magazine

Wereldkaarten van allerlei formaten

Als laatste willen we een trend delen die we ook veel terug gaan zien: wereldkaarten in allerlei formaten en vormen voor aan de muur. We hebben het hier niet over de standaard wereldkaarten die je in scholen ziet hangen, maar wereldkaarten die bijvoorbeeld bestaan uit meerdere delen die je samen aan de muur kunt hangen en een geheel vormen. Zo kun je bijvoorbeeld alle werelddelen in hout, aluminium of kunststof laten uitsnijden en samen aan de muur bevestigen, zodat het een wereldkaart wordt aan je wand. Je kunt dit dus met verschillende materialen doen, dus kijk vooral naar welk soort materiaal het beste bij de rest van jouw huis past.

Om het nog even samen te vatten, zijn dit de leukste trends van dit moment voor aan je muur: gezelligheid en samenzijn, natuurelementen, vintage en geografie-kaarten. De inhoud en het materiaal waaruit deze trends gemaakt worden, kun je helemaal zelf interpreteren, zodat het helemaal in jouw eigen huis past!

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.