Stek Woon & Lifestyle Magazine
Industriële eettafels | Stek Magazine

5 tips voor een industriële look in huis

Zo richting de herfst gaan we weer meer aandacht besteden aan het interieur. Wil je je interieur wat moderner maken? Lees dan deze tips voor een industriële look in huis. Met een aantal elementen creëer je een heel andere sfeer.

1 Beton

Een element van een industriële look is natuurlijk beton. Er zijn tal van mogelijkheden voor bijvoorbeeld een betonnen vloer of de look van beton met bijvoorbeeld vinyl. Zo heb je een strakke en moderne basis. Deze hoeft niet altijd persé in de grijze betonlook te zijn. Met zowel vinylvloeren, tegels of gietvloeren kun je ook kiezen voor de betonlook maar bijvoorbeeld in een zandkleurige tint. Net zo strak maar wel een warme sfeer.

2 Staal

Staal is uiteraard een ander kenmerkend materiaal voor een industriële look in huis. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een industriële eettafels Met een mooi houten tafelblad in combinatie met stoere stalen ‘poten’ heb je een prachtige combinatie van stoer en warm. Naast een tafelblad kun je ook denken aan een bankje bij de eettafel met een staal onderstel of deze in de woonkamer plaatsen met planten en je mooiste accessoires. Door staal terug te laten komen creëer je een eenheid. Denk bijvoorbeeld aan de eettafel en salontafel met allebei een onderstel van staal.

Sfeerverlichting aanleggen met hanglampen | Industriële eettafels | Stek Magazine

3 Bakstenen

Alles hoeft niet perfect meer afgewerkt te zijn. Juist een ruwe bakstenen muur zien in heel veel binnenkijkers terug. Niet alle muren maar één muurtje in de huiskamer of keuken. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om de bakstenen wit te verven als de terra tint van bakstenen niet in jouw kleurpalet past. Zo heb je toch dat beetje industriële en stoere element in huis. Je kan ook voor behang kiezen in de vorm van bakstenen. Zo heb je toch de look en kun je ook weer eenvoudig veranderen.

4 Leer

Ook lekker stoer is leer. Een mooie donkergroene bank bijvoorbeeld in het leer geeft je woonkamer een industriële look. Combineer met zachte plaids en kussens voor een sfeervol geheel. Geen fan van een leren bank? Je kan ook subtiel accenten leggen met leer. Denk hierbij aan een kussen met een leren hoes. Waarmee je ook je interieur een boost geeft is het vervangen van handgreepjes. Bijvoorbeeld van je bureaulade, een kast in de woonkamer of de handgreepjes van je keukenkastjes. Door die te vervangen door leren handgreepjes heb je een heel andere look voor een kleine investering.

5 Verlichting

Ook door het vervangen van bijvoorbeeld twee witte hanglampen boven de eettafel, geef je een andere sfeer. Denk aan grote stoere industriële lampen of aan bouwlampen. Deze laatste zijn ook ontzettend leuk en niet duur voor een jongenskamer. Met één eenvoudig element geef je elke ruimte een boost!

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.