Stek Woon & Lifestyle Magazine
Pantone Kleur 2019 Living Coral | Stek Magazine | Kleur van het jaar Pantone | Kleur interieur

Maak van jouw saaie muur een sfeervolle prachtmuur

Denk jij vaak: “Ik wil een kleurtje op die saaie muur, maar welke kleur dan?” Lees dan even verder! Er zijn natuurlijk tal van mogelijkheden om je basis neutraal te houden maar net die ene muur er uit te laten springen. Of dat nu in je woonkamer, slaapkamer of hal is maakt niet uit. We geven je drie simpele tips om kleur te bekennen!

#1 Een tintje anders

Een kleurtje op een saaie muur klinkt eenvoudig maar als je alle mogelijke kleurstaaltjes bekijkt, is die keuze erg groot. Een veilige en redelijk makkelijke keuze is om eentje te kiezen uit je standaard kleuren. Welke dat dan zijn? De kleuren van je wanden, plinten, kozijnen, vloer, bank en of andere meubels. Verzamel ze allemaal en bewaar ze op een moodboard of pinterest board. Alle tinten neem je mee, ook de houttinten. Je kan nu een tintje lichter of donkerder kiezen van de kleuren die je al hebt. Zo houd je een rustig geheel. Heb je bijvoorbeeld een grijze vloer in betonlook? Haal dan kleurenstaaltjes van grijstinten, bepaal welke kleur het dichtst past bij jouw vloer en neem één of twee tinten lichter of donkerder van de staal. Zo ‘breekt’ die saaie muur de ruimte maar past hij wel perfect in de sfeer en houd je het één geheel.

#2 Kleur toevoegen

Mist jouw ruimte de nodige sfeer en warmte? Voeg dan een kleur toe. Ga hierbij ook uit van de kleuren die je allemaal al in je basis hebt en zoek daar een kleur bij die past. Heb je geen idee? Elk jaar brengen de grote (verf)fabrikanten een kleur van het jaar uit die volgens hun trendwatchers helemaal passen in een hedendaags interieur. Ze laten hierbij beelden zien van verschillende interieurs en kleurcombinaties. Zo koos bijvoorbeeld het wereldwijd bekende kleurmerk Pantone de kleur ‘Living Coral’. Een peachy oranje tint die je huis lekker zomers maakt.

Pantone Kleur 2019 Living Coral | Stek Magazine | Kleur van het jaar Pantone | Kleur interieur
Pantone Living Coral

Flexa riep ‘Spiced Honey’ uit tot de musthave kleur voor 2019. Een warme, neutrale kleur die ook in een slaapkamer een rustgevend effect heeft.

Kleur op een saaie muur | Spiced Honey Flexa Kleur 2019 | Stek Magazine
Flexa Spiced Honey
Kleur op een saaie muur | Spiced Honey Flexa Kleur 2019 | Stek Magazine
Flexa Spiced Honey

 

Saaie muur verven | Histor Quiet Clearing | Stek Magazine
Histor Quiet Clearing

Histor riep ‘Quiet Clearing’ uit tot de Trendkleur van 2019. Deze elegante, diepgroene kleur zorgt voor een levendig, groots gevoel en heeft tegelijkertijd een aards en kalmerend effect.

Saaie muur verven | Histor Quiet Clearing | Stek Magazine
Histor Quiet Clearing

Drie trendkleuren, allemaal anders, maar zeker goed toe te voegen aan bestaande kleuren. Tip: Twijfel je over de juiste kleur? Koop dan een kleurtester en verf eerst een plankje of groot vel stevig wit papier in de gewenste kleur. Plaats het tegen de muur aan zodat je in een wat groter oppervlakte het effect kan zien en weet hoe de kleur precies uitpakt. Zin om aan de slag te gaan? Neem eens een kijkje op www.colorstore.nl voor de nieuwste verftrends, praktische tips en kies meteen de kleur die helemaal past bij jou!

# 3 Extra sfeer

Heb je de perfecte kleur gekozen voor op die saaie muur? Je kan jouw sfeermuur nog mooier maken door accessoires uit te kiezen in dezelfde tinten. Zo laat je deze (trend)kleur op natuurlijke wijze terugkomen. Bijvoorbeeld met kaarsen, kussens, plantenpotten of mooie posters. Durf je een beetje meer? Geef de kleur dan de ruimte in je interieur. Verf ook de kozijnen van de eventuele ramen en deuren die zich aan jouw muur bevinden in dezelfde tint. Helemaal in is om ook je plafond in die kleur mee te verven. Zeker in een hal of slaapkamer geeft dit een groots effect. En fijn bijkomend voordeel is dat je niets hoeft af te plakken om te zorgen dat het plafond strak wit blijft.

Saaie muur verven | Histor Quiet Clearing | Stek Magazine
Histor Quiet Clearing

Een ander idee voor een mooie sfeermuur is om het meubelstuk wat tegen je muur aan staat, in dezelfde kleur te kiezen of te verven. Denk bijvoorbeeld aan een dichte kast, een bijzettafeltje of zelfs je bed. Zo heb je van een saaie muur ineens de blikvanger gemaakt!

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.