Stek Woon & Lifestyle Magazine
screens voor de ramen

Waarom je screens moet ophangen in de winter

Bij het installeren van screens voor de ramen denken mensen voornamelijk aan het zomerseizoen, omdat velen dit type raambekleding associëren met het tegenhouden van zonlicht. Toch kun je screens ook prima ophangen in de winter. Sterker nog, ook in de winter kun je flink profiteren van je screens! We geven je graag wat redenen waarom jij je direct moet verdiepen in screens, zodat je ze deze winter nog kunt (laten) installeren.

Screens voor de ramen | Thuis met gordijnen

Extra isolatie

Screens houden in de zomer je huis koeler door de vele zonnestralen buiten te houden. Dit werkt ook de andere kant op in de winter. Als jij de screens regelmatig sluit (bijvoorbeeld in de nacht) dan houd je de warmte van het huis langer vast. Aangezien de meeste warmte door de ramen verdwijnt, kun je de screens met goede kwaliteit screendoek zien als een extra laag isolatie. Zo kan de verwarming in de nacht wat graadjes lager, zonder dat het huis direct ontzettend afkoelt. Scheelt je ook weer op je energierekening!

Thuis werken - Cover Artikel

Privacy en goed computerzicht

Als jij, net als de rest van de wereld, momenteel veel thuiswerkt, heb je vast ervaren dat je af en toe met de zon te maken hebt. Deze schijnt ineens halverwege de dag op het scherm van je computer of laptop, waardoor deze niet goed meer te zien is. Het is logisch dat je jouw woning hier niet direct op ingericht hebt, want je werkte aanvankelijk misschien nooit thuis. Het doek voor screens kan ervoor zorgen dat die vervelende zonnestralen jouw werk niet in de weg zitten, zonder dat je in het donker komt te zitten. Daarnaast hoef je je met screens wat minder zorgen te maken om je glurende buren, want ook verhogen deze je privacy terwijl je aan het werk bent of gewoon door het huis wandelt.

screens voor de ramen

Profiteren in de zomer

Als je screens laat installeren in de winter, weet je zeker dat ze op tijd hangen voor de zomer. Misschien had je al een screeninstallatie en hoef je enkel nog het screendoek te vervangen, dan kun je dat ook het beste direct in de winter doen. Zo hoef je geen enkele dag meer in het felle zonlicht te werken op momenten dat je erg productief moet zijn en kun je direct genieten van de privacy in huis. Hierdoor blijven de heftige zonnestralen uit je huis, waardoor het direct ook koeler blijft door de betere isolatie. 

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.