Stek Woon & Lifestyle Magazine
Huis decoreren met posters | Stek Magazine

Je huis decoreren met zelfgemaakte foto’s

Bijna iedereen heeft tegenwoordig een mobiele telefoon. Behalve ermee bellen en berichten versturen kun je er ook mooie foto’s mee maken dankzij de zeer goede kwaliteit camera die in de telefoon geïntegreerd is. Je hebt nu eigenlijk altijd al je fototoestel bij je om meteen hoge kwaliteit foto’s te kunnen maken van dat ene bijzondere moment of een grappige situatie , terwijl je jaren geleden daar nog een apart cameratoestel voor nodig had. De mooiste foto’s kun je bewaren in een speciaal fotoboek, maar je kunt er ook een paar uitkiezen en ter decoratie in je huis hangen.

Huis decoreren met persoonlijke foto's | Stek Magazine

Decoreer je huis

Een mooie foto maken is vandaag de dag heel gemakkelijk. En juist omdat het zo eenvoudig is, zullen veel mensen een heleboel digitale foto’s hebben verzameld op hun telefoon waar eigenlijk niet meer naar omgekeken wordt. Wat natuurlijk erg jammer is, want je hebt die foto niet voor niets gemaakt op dat moment en ook nog bewaard! Kies de beste zelfgemaakte foto’s uit je galerij en ga deze gebruiken als decoratie in je huis. Het meest voor de hand liggende is de foto te laten afdrukken en ophangen, maar er zijn nog veel meer creatieve mogelijkheden.

Jouw foto op posterformaat

Mocht je telefoon nou niet bomvol met foto’s staan, dan is de keus om de voor jouw meest belangrijke foto er tussenuit te pikken niet zo moeilijk. Van die foto kun je een poster laten maken. Door die in je kamer op te hangen zorg je voor een persoonlijk tintje in je woning. En je kijkt er met trots naar, want jij hebt die foto tenslotte zelf gemaakt! Het is eenvoudig om van je foto een poster te laten maken. Er zijn bedrijven gespecialiseerd in het maken van posters en in een tijdsbestek van enkele dagen na de opdracht gegeven te hebben kan de poster al bij je aan de muur hangen.

Huis decoreren met zelfgemaakte foto's | Stek. Magazine

Decoratie voor aan de wand van foto’s die je zelf gemaakt hebt

Het is erg origineel om je huis te decoreren met zelfgemaakte foto’s en er zijn veel mensen die dit dan ook doen. Bedenk van te voren goed welke foto of foto’s het meest geschikt zijn om als poster te laten afdrukken. Let daarbij bijvoorbeeld op de scherpte van de opname en de achtergrond op de foto. En dan moet je nog bepalen hoe groot de afdruk kan of mag zijn en dat hangt natuurlijk weer af van waar je de poster straks wilt gaan ophangen.

Een Scandinavische look in de slaapkamer | Stek Magazine

Behalve fotopapier om te gebruiken voor het laten maken van de poster, kun je er tegenwoordig ook voor kiezen je foto te laten drukken op canvas, hout of aluminium. Ieder materiaal geeft weer zijn eigen sfeer en uitstraling en de keuze die je maakt is mede afhankelijk van de rest van je interieur.

Door persoonlijke input van je eigen smaak en voorkeur voor het gebruikte materiaal kun je er zeker van zijn dat je optimaal kunt genieten van je zelfgemaakte foto als wanddecoratie in je woning.

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.