Stek Woon & Lifestyle Magazine

10 x de leukste wanddecoratie: Weg met die saaie muren!

Heb jij ook zo’n muur waarvan je denkt: hier moet ik nog iets leuks mee doen… Maar wat? Wij zetten tien ideeën voor de leukste wanddecoratie voor je op een rijtje.

Wanddecoratie met kurk

#1 Kurk op de muur

Wil je graag een warme tint toevoegen aan je interieur? Een mooi natuurlijk en isolerend materiaal is kurk. Je kunt er een hele wand mee bekleden of een leuk inspiratiebord van maken. Het leuke van zo’n bord is, dat je het elke keer weer opnieuw kan stylen met verschillende foto’s en accessoires. Zo heb je gemakkelijk een nieuwe wanddecoratie zonder de hele muur opnieuw te moeten aanpassen. Lees meer over kurk aan de muur.

# 2 Kleuraccenten aan de muur

Een kleurtje voor op de muur? Die vraag krijgen we best vaak want welke kleur kies je dan precies? Een donkere kleur maakt weer klein en met een lichte kleur krijg je misschien weer weinig contrast. Tijd om de trendkleuren en de mooiste combinaties eens te bekijken. Little Greene heeft prachtige verfkleuren en is ook nog eens ecologisch verantwoord. Ontdek de nieuwste trendkeuren

 

woonkamer decoratie Stek Magazine

# 3 Accessoires aan de muur

Persoonlijke foto’s, quotes of grafische prints. Het kan allemaal. José laat zien hoe zij thuis haar muren heeft gedecoreerd.

woonkamer decoratie hout

# 4 Stoere eco muren

Wil je echt iets bijzonders in de woonkamer? Bekijk dan onze 3 tips met stoere muren van recycled sloophout, wandpanelen van rietsuikerafval en  een wand van boomschors. Gegarandeerd goed eco bezig!

#5 Persoonlijke foto’s: Yay or nay?

Ilse kan zich geen huis zonder persoonlijke foto’s voorstellen. Juist de foto’s vertellen een verhaal over de mensen die er wonen. Foto’s maken een huis bijzonder en uniek. Een meubelstuk of accessoire kan altijd wel door iemand worden gekopieerd, maar bij een foto kan dat natuurlijk niet. Bekijk een paar prachtige voorbeelden van persoonlijke foto’s die Ilse uitkoos via Instagram.

#6 Wanddecoratie zonder boren

Misschien herkennen jullie het wel. Je wilt graag iets ophangen in huis, maar je vindt het zonde om een gaatje in de muur te boren. Want… wie weet raak je er snel op uitgekeken, wil je wat anders en zit je met dat gaatje dat je weer moet bijwerken. José laat je zien hoe je zonder boormachine toch heel veel leuks op de muur kan bevestigen.

#7 Ga voor uniek

Rosalisa schreef er een column over: houten mala’s. Een geweldige ontdekking voor zowel iets decoratiefs als symbolisch. Alles handgemaakt en uniek door twee inspirerende dames. Lees meer over Madumadu mala’s voor aan de muur.

 

#8 Maak zelf een wallorganizer

De hal is ook vaak een uitdaging om iets leuks op te hangen. En de ruimte is vaak klein dus wat je ophangt moet eigenlijk ook praktisch zijn. Hanneke maakte deze wallorganizer. Lees het stappenplan en ga ook aan de slag.

#9 Een lambrisering van verf

José had legio ideetjes voor haar muur in de slaapkamer. Uiteindelijk koos zij voor een lambrisering van verf. Dit kan natuurlijk ook prima als woonkamer decoratie.

 

#10 Underlayment op de muur

Een decoratieve en aardige budgetoplossing is underlayment op de muur. Je kan er een inspiratiebord van maken, een headboard achter je bed of een complete wand van maken. José laat je zien hoe zij underlayment in haar interieur heeft gebruikt.

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.