Stek Woon & Lifestyle Magazine

Waar op te letten bij het aanschaffen van nieuwe stoelen

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van nieuwe stoelen voor de eetkamer? We vertellen je precies hoe het zit! Lees snel onze praktische tips.

aanschaffen van nieuwe stoelen | Adam Winger | Stek Magazine

Functie eettafel

Het lijkt een heel simpele vraag: wat is de functie van de eettafel? Maar tegenwoordig wordt de eettafel allang niet meer alleen gebruikt voor het ontbijt, lunch en avondeten. Het is vaak ook je thuiswerkplek en misschien zelfs wel een vergadertafel. Bedenk dus eerst goed waar je de tafel allemaal voor gebruikt zodat je precies weet hoeveel uurtjes je gemiddeld in een stoel doorbrengt. Ander belangrijk puntje is natuurlijk met hoeveel mensen je aan tafel moet kunnen zitten. Heb je alle functies bedacht? Dan is het tijd voor de centimeter!

aanschaffen van nieuwe stoelen | Stek Magazine

Uitgekiende keuze

Mogelijk heb je al een prachtige eettafel waar je nieuwe stoelen bij zoekt of ga je ook een nieuwe eettafel aanschaffen. Hoe dan ook: meten is weten! De hoogte van je eettafel is bepalend voor de hoogte van je stoelen. Kijk ook goed waar de tafelpoten zich bevinden bij het aanschaffen van nieuwe stoelen. Wil je graag een leuning op de stoel? Dan is het handig dat je de stoel met leuning wel onder de tafel kan schuiven. Houd er ook rekening mee dat een leuning meer ruimte in beslag neemt en je de stoelen wat ruimer uit elkaar moet zetten!

Hoe zit dat?

Al met al brengen we aardig wat uurtjes door aan de eettafel dus lekker zitten mag je hoog op je wensenlijstje zetten. Het klinkt een beetje gek maar je mag best even proefzitten! Hebben jouw vrienden een fijne eetkamerstoel of jouw favoriete restaurant? Na een avondje gezellig tafelen weet je precies of deze lekker zit. Ook na een uurtje! Als je stoelen gaat bekijken, kijk dan ook even aan de onderkant van de zitting. Je ziet dan al vaak welke kwaliteit de stoel heeft en of de constructie goed is.

aanschaffen van nieuwe stoelen | Stek Magazine

Tip: Kies je voor trendy eetkamerstoelen zoals die leuke vintage schoolstoel of moderne kunststof kuipstoel maar werk je wel regelmatig thuis? Schaf dan ook een comfortabele bureaustoel aan met leuningen en eentje die je in hoogte kan verstellen. Zo tover je je trendy eethoek om tot serieuze werkplek en ook in een handomdraai weer terug!

Materiaalkeuze aanschaf nieuwe stoelen

Eerlijk is eerlijk… Comfort is belangrijk maar het oog wil ook wat. Je hebt ook zo veel te leuke stoelen. Vintage bureaustoelen als eetkamerstoel of die leuke kuipstoeltjes! Trendy kussentje erin en je combi ‘comfortabel en hip’ is een hit. Voordeel van kunststof (kuip)stoelen en houten stoelen is natuurlijk het onderhoud. Makkelijk schoon te maken en ze kunnen tegen een stootje. Ze maken je eetkamerlook modern en met een nieuwe kussenhoesje creëer je een ander sfeertje.

aanschaffen van nieuwe stoelen | Stek Magazine

Stoelen die met stof bekleed zijn, voelen lekker warm en zacht aan. Heb je kleine (of grote) knoeiers aan tafel? Dan is het handig als je een afneembare en wasbare hoes kiest! Ga je nieuwe stoelen aanschaffen? Neem even een kijkje op Stoelen bij Woonenzo.nl voor een uitgebreide collectie van eetkamerstoelen, bureaustoelen en trendy barstoelen!

aanschaffen van nieuwe stoelen | Stek Magazine

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.