Stek Woon & Lifestyle Magazine
Eettafel en stoelen uitzoeken

Het kiezen van geschikte eettafel stoelen

Wanneer je op zoek bent naar eettafel stoelen dan is er veel keuze in verschillende soorten en maten. Maar hoe weet je nou waar je op moet letten om ervoor te zorgen dat je eettafel en de stoelen goed bij elkaar passen? Daarover willen we je in deze blog een paar tips geven. 

Hoogte

Een belangrijk detail wat soms over het hoofd wordt gezien is de hoogte van de stoel. Deze moet namelijk goed aansluiten op de eettafel. Daarbij is het ook belangrijk om er rekening mee te houden of de stoelen armleuning heeft of niet. Als de stoel armleuningen heeft wil je ook bedenken of je de stoelen wilt kunnen aanschuiven of niet. Als dat het geval is dan wil je er in ieder geval voor zorgen dat het hoogste punt van de armleuningen lager is dan het tafelblad. Het meest ideale is als er 20 centimeter tussen het zitvlak van de stoel en het tafelblad zit. Op die manier kan je de stoelen aanschuiven en zit je comfortabel aan de tafel. 

Sets

Een goede manier om ervoor te zorgen dat de tafel en stoelen goed bij elkaar passen is door het in een set te kopen. Vaak worden tafels aangeboden met in de meeste gevallen 4 of 6 bijpassende stoelen. In de winkel kan je dan direct zien hoe het geheel eruit ziet. Online geven de meeste webshops je ook een goede impressie van de uitstraling van het geheel. 

Materiaal

Je kan eetkamerstoelen in verschillende materialen verkrijgen. Hoe je de stoelen en tafel wil gaan gebruiken is daarbij van belang. Heb je bijvoorbeeld kinderen dan is het makkelijk om stof te gebruiken wat makkelijk schoon te maken is. Het hangt er natuurlijk ook van af in wat voor ruimte je de stoelen gaat plaatsen. Heb je een industriële uitstraling, dan kunnen metalen stoelen er heel goed bij passen. Of je kan bijvoorbeeld voor houten stoelen gaan en daar kussen bij nemen zodat je stof en hout kan combineren. Er zijn mogelijkheden genoeg!

Zithouding

Het belangrijkste van een stoel is natuurlijk dat je er comfortabel op kan zitten. Maar vergeet niet dat de zithouding erg belangrijk is voor je rug. Een slechte zithouding kan op langere termijn vervelende bijwerkingen hebben. Zorg er daarom voor dat wanneer je op de stoel zit je rug recht is wanneer je aanschoven aan de tafel zit. Op die manier belast je je rug niet en voorkom je dat je er last van gaat krijgen. 

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.