Stek Woon & Lifestyle Magazine

Vorm en functie versmelten met één druk op de knop

In de moderne badkamer zijn we voornamelijk op zoek naar design, comfort en gemak. We zien steeds meer handige snufjes en innovaties verschijnen. Zoals de Talis Select wastafelmengkranen van Hansgrohe met bijzonder eenvoudige en innovatieve kraanbediening, toegepast in een aantrekkelijk design.

 

Intuïtieve kraanbediening met Select-drukknoppen

De meeste mensen zijn nog gewend om hun wastafelkraan te bedienen met een greep. Dat kon eenvoudiger en hygiënischer volgens de specialisten van Hansgrohe.  Na jarenlang onderzoek en testen is de innovatieve Select-technologie ontwikkeld.

Simpele druk op de knop

Met de Select technologie bedien je de waterstroom eenvoudig met één druk op de knop. Met een tandenborstel in de ene hand en tandpasta in de andere hand, lukt het nog steeds om de wastafelkraan aan te zetten. Zelfs met je elleboog. Handig voor jong en oud om de kraan te bedienen. En je bepaalt zelf hoelang je het water laat lopen, in tegenstelling tot kranen met een elektronische sensor bijvoorbeeld.

talis-select-e

Wastafelkraan Hansgrohe Talis Select type E

talis-select-s

Keukenmengkraan Hansgrohe Talis Select S

Comfortabel douchen

De Select technologie gaat verder dan alleen de wastafelkraan. Ook in de ontwikkeling van de douchekraan staat gebruiksgemak voorop. Met de mooi vormgegeven Select-knoppen op de douchekraan of thermostaat, selecteer je verschillende douchefuncties. De douchefuncties zijn zo ook los te bedienen, waardoor je ook gelijktijdig water uit de hoofd- en handdouche kunt laten stromen.

Multifunctioneel

Met de Select-knop op de douchekop wissel je eenvoudig van straalsoort. Bijvoorbeeld bij de in korte tijd zeer populair geworden Raindance Select handdouche: dankzij de Select-knop op deze handdouche klik je gemakkelijk met je duim van de ene straalsoort naar de andere. Daar heb je dus maar één hand voor nodig. Waar de één graag een harde straal heeft, heeft een ander gezinslid immers graag een zachte straal. De zachtere straal van deze handdouche is bijvoorbeeld fijn voor een kwetsbaar babyhuidje, waar de massagestraal heerlijk is na een avondje sportschool. En om shampoo goed uit te spoelen, switch je eenvoudig naar de hardere straal. Dat maakt de Raindance Select handdouche dus echt multifunctioneel. Uit onderzoek van TRND (januari 2015) blijkt dat maar liefst 99% van de Nederlandse en Vlaamse testers volledig overtuigd is van deze handdouche met Select-technologie!

De perfecte indeling van de badkamer

Badkamers zijn de afgelopen jaren niet groter geworden, maar de behoefte aan een echte relax-ruimte met de nodige comfort en sfeer vraagt om nieuwe ideeën. Ook daarvoor weten de douchespecialisten van Hansgrohe slimme oplossingen te bedenken binnen de beschikbare ruimte. De douche wint steeds meer populariteit en behoeft dan ook meer ruimte. Alleen al door zijn afmetingen vervult de Rainmaker Select Showerpipe deze rol met verve. Zijn glanzende oppervlakken van glas en chroom maken hem tot het in het oog springende ruimte-element en zorgen er tegelijkertijd voor dat de douche zich harmonieus in het totaalbeeld van glazen wanden, spiegels en keramiek voegt.

Hansgrohe_Rainmaker_Select_Showerpipe_Ambience-3bc1f436d2ac1abe

 

De oplosssing voor de douche

De sfeer in de badkamer moet goed passen bij de sfeer van de rest van het huis. Geen koele ruimte waar je je uitsluitend wast en tanden poetst, maar een heus spa-gevoel. Daar horen ook warme materialen bij die aan de sauna doen denken, zoals hout. Een zithoek is ook helemaal hot in badkamerland. Het geeft de badkamer een huiselijke sfeer en nodigt uit tot ontspannen. De vormgeving en functionaliteit van de douche moet daar naadloos op aansluiten. Met de Rainmaker Select biedt Hansgrohe daarom voor het eerst de mogelijkheid om het beste van opbouw- en inbouwinstallatie met elkaar te combineren. Hierbij wordt de grote ShowerTablet Select 700 rechtstreeks aan de uit de wand komende wateraansluitingen gemonteerd, terwijl de verbinding met de hoofddouche achter de wand verdwijnt. Mooi en functioneel!

hansgrohe_rainmaker-select

Design en techniek perfect geïntegreerd

Wanneer je het ontwerp voor de badkamer gaat maken, is het belangrijk om de badkamer als geheel te bekijken. Door een naadloze overgang van het droge naar het natte gedeelte behoudt de badkamer een ruimtelijk effect. Kies ook voor een glazen scheidingswand om het open gevoel te behouden. Met de Rainmaker Select inbouwinstallatie heb je alles keurig afgewerkt, maar wel het prachtige design van de douche en kraan die bijdragen aan een luxe uitstraling van jouw badkamer.

galerie_01-1_ambiente

Meer informatie over Select van Hansgrohe

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.