Stek Woon & Lifestyle Magazine

Hotelgast in je eigen badkamer

De badkamer was jarenlang het ondergeschoven kindje; klein en functioneel. Allesbehalve een ruimte om lang in te vertoeven. De afgelopen jaren is de badkamer steeds meer een sociale ruimte geworden. Een plek om heerlijk te relaxen na een drukke dag of eigenlijk op ieder vrij moment. Het gevoel alsof je in een luxe hotel bent, maar dan lekker thuis. Met je eigen sfeer en waar alles z’n eigen plekje heeft. Naast de ‘open’ keukens, heb je nu zelfs ook ‘open’ badkamers. Vanuit de badkamer wandel je zo je slaapkamer in en spring je in bed.

Niet alleen in de woon- en slaapkamer, maar ook in de badkamer zien we een digitale revolutie ontstaan. Gekleurd (led)licht, je favoriete muziek, stoom, verticale en zelfs horizontale douchestralen. Dit alles digitaal bediend met een enkele ‘touch’. Verschillende fabrikanten pakken uit met spiegels, meubelen en contactdozen met vrijwel onzichtbaar geïntegreerde geluidssystemen, compatible met MP3-spelers en smartphones. Met één simpele beweging spoelt je toilet. Zonder aanraken stroomt water in de juiste temperatuur uit je kraan en de vloer is warm wanneer jij dat wilt. Met een afstandsbediening activeer je met één druk op de knop je persoonlijke voorkeursprogramma van je whirlpool, douche of wc.

Multimedia-spiegel

Tablets en smartphones zijn niet meer weg te denken uit ons leven en dus ook niet meer uit de badkamer van 2016. Met de nieuwe waterdichte speaker van Grohe en Philips blijft je smartphone veilig op het droge. De bluetooth speaker zet je op de badrand of bevestig je op oorhoogte aan de douchestang. Spiegels zijn niet meer alleen nodig om te kunnen scheren of make-up aan te brengen. Wat dacht je van spiegels waar je ook nog het laatste nieuws, je e-mails, je Facebook of zelfs je bloeddruk kunt checken tijdens het tandenpoetsen? Via een wifiverbinding zie je alle ‘infotainment’ op je spiegel. De iOS app B in Touch van Burgbad wordt naar een LCD flatscreen gestreamd die naadloos in de spiegel is verwerkt. De app is verkrijgbaar via iTunes en maakt gebruik van netwerkprotocol Airplay waar een Apple TV voor nodig is.

Badkamer styling

Zijn al deze revolutionaire digitale ontwikkelingen nog een beetje een te ver van je bed (bad) show? Pimp je badkamer dan door middel van wat kleine aanpassingen en creëer toch een luxe sfeer. Bijvoorbeeld met goede accessoires, zoals een hippe zeepdispender. Ook met rijke verzorgingsproducten in mooie flacons en een overvloed aan zachte handdoeken (liefst in één kleur) kom je al een heel eind. Vloerverwarming, niet meteen zichtbaar maar wel voelbaar, verhoogt ook behoorlijk het luxe gevoel. Weg met die spuuglelijke badmat! Vervang je oude kraan door een matzwart exemplaar. Succes verzekerd. Of wat dacht je van gekleurd ledlicht in je badkamer voor je douchekop of kraan? Lekker vrolijk! Of een bedieningspanel voor het toilet met ledverlichting van Grohe. Niet alleen sfeerverhogend, maar ook heel handig in het donker.

Badkamer

Kleur

Of je nu een kleine of een grote badkamer hebt, de sfeer van deze ruimte creëer je grotendeels met kleur. Het is belangrijk een kleurenpalet te kiezen dat bij jou en de ruimte past. Steriele witte badkamers zijn nou niet echt sfeermakers.

Hou je van een oase van rust? Dan kies je uiteraard voor warme, zachte kleuren. Ben je meer van een frisse badkamer, waar hygiëne een belangrijke rol speelt, kies dan voor iets koudere kleuren. Wil je een kleine badkamer groter laten lijken, kies dan voor lichte kleuren. Denk ook eens aan het plafond, leuk om juist dat een accentkleur te geven. En tot slot: kies je accessoires in de kleuren van je badkamer.

Of kleuren die in hetzelfde kleurenpalet liggen. Dat geeft rust.

Badder & relax ze☺

Rosalisa

Fotografie: Duravit

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.