Stek Woon & Lifestyle Magazine
Keuken voor

Vijf musthaves voor in de keuken

Ik omring me graag met spullen waar ik blij van word. Daarbij gaat het me niet om het merk, maar juist om het ontwerp en de print. Zo ook in de keuken. Ik hou heel erg van grafische prints in zwart/wit en vind het daarom ook leuk om dit terug te laten komen in de keukenspullen. Het is tijdloos en je kunt er veel mee combineren. In deze blog heb ik vijf van mijn persoonlijke musthaves in de keuken voor jullie op een rij gezet.

Keuken-zijzicht

Eén van mijn musthaves is de witte Wesco broodtrommel. Hier bewaar ik geen brood, maar crackers en beschuit in. Ideaal om dat soort producten goed en uit het zicht te bewaren. Daarnaast is de broodtrommel natuurlijk een mooie eyecatcher op het aanrecht.

De theedoek is onmisbaar in de keuken en daarom ook één van mijn musthaves. Theedoeken zijn er in zoveel mooie kleuren en prints te koop. Erg gevaarlijk voor de liefhebber van grafische vormen! Het leuke van dit product is dat het niet duur hoeft te zijn en je makkelijk kunt wisselen met kleur en patroon. Zo kun je de keuken meteen een andere look geven en dit eventueel op het seizoen aanpassen. De theedoek op de foto is gekocht bij HEMA En is één van de vele theedoeken met leuke printjes die ik de afgelopen tijd heb verzameld…

Zijzicht-links

Snijplanken zijn niet alleen praktisch voor het snijwerk of de presentatie van eten, maar ook erg mooi als accessoire op het aanrecht. Ik heb ze dan ook in diverse vormen en maten, zodat ik kan afwisselen in gebruik. Momenteel zijn naast het kleine zwart/witte snijplankje, de houten snijplanken van ferm LIVING mijn favoriet. Ze zijn gemaakt van eikenhout met de mooie natuurlijke nerven nog voelbaar. Het hout geeft met de warme uitstraling een mooi contrast tegenover al het zwart/wit. Leuk detail: de vorm van de snijplanken zijn geïnspireerd op de daken van Kopenhagen!

Close-up

Ik begin de dag met een grote kom yoghurt met fruit en zaden. De kom van Marimekko is daarbij mijn favoriet!

Eettafel

Een lekkere cappuccino smaakt nog beter in een leuke mok. Deze kocht ik bij Lagerhaus in Malmö, Zweden. Doordat het ook hier weer om een zwart/witte print gaat, is dit heel goed te combineren met de andere zwart/witte spullen op tafel en vormt het toch één geheel!

Naast dat dit mijn musthaves zijn voor in de keuken en ik ze dagelijks met veel plezier gebruik, is er iets dat deze spullen nog mooier maakt. Ik heb ze allemaal tijdens een reis of een dagje weg gekocht. Op deze manier zit er ook nog een leuke herinnering aan vast!

4 reacties

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.