Stek Woon & Lifestyle Magazine
Spathiphyllum staand sfeer d original

Trend: Maak je huis eco verantwoord met planten

Groen is huis is natuurlijk al heel milieuvriendelijk. Laten we eens kijken met welke materialen, vormen en kleuren de juiste planten goed combineren.

148773-Sanseveria---staand---sfeer2-f56ae9-original-1416230469

Grijsgroene tinten
Eenvoud, natuurlijke luxe, overzicht en ruimtelijkheid; die elementen staan centraal in de ecotrend. Dat geldt ook voor het kleurgebruik: grijsgroene tinten voor de natuurlijke uitstraling, koper voor de luxe, krachtig okergeel en zwart voor duidelijkheid en overzicht en wit voor ruimtelijkheid.

148763-D.I.Y.---liggend---sfeer-500f63-original-1416230145


Vormen en materialen
De vormen zijn zowel natuurlijk grillig als strak geometrisch. Aan jou de keuze. Natuurlijke en gerecyclede materialen worden gecombineerd met milieuvriendelijke en duurzame kunstmaterialen. Daarnaast worden luxe metallic looks gebruikt zoals koper, roodkoper en goud. De meest gebruikt materialen zijn: hout, natuursteen, beton, metaal, gerecycled kunststof en luxe keramiek.

148724-Spathiphyllum---staand---sfeer-cdc234-original-1416226319

De perfecte eco plant
Planten met duidelijke en krachtige bladvormen zoals Monstera en Dracaena met bladkleuren die van donkergroen overlopen naar roest- of koperbruin passen perfect in deze trend. Denk ook eens aan hangplanten zoals Nepenthus. Zo heb je in no time een ecolook in huis.

Meer weten over planten? Kijk op mooiwatplantendoen 

 

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.