Stek Woon & Lifestyle Magazine
Thuis werken tips | Stek Magazine

Thuis werken? Zo word je niet gestoord!

Wanneer je veel thuis werkt is een vaste plek heel plezierig. En het zorgt er ook voor dat het voor iedereen duidelijk is dat je aan het werk bent en niet gestoord wil worden. Zeker wanneer je bijvoorbeeld ook regelmatig moet bellen voor je werk is dat wel zo praktisch. We geven je drie tips zodat je niet gestoord wordt tijdens het thuis werken.

Thuis werken tips | Stek Magazine

Vaste plek thuis werken

Je laptop klap je gemakkelijk overal open dus ben je snel geneigd om aan de eettafel te gaan werken. Heel onhandig want als het eten opgediend moet worden, kun je eerst je thuiswerk plek nog opruimen. En daarbij word je op deze manier natuurlijk ook vaker gestoord en afgeleid. Even een wasje tussendoor, de vaatwasmachine maar even uitruimen… Niet heel handig dus. Zorg daarom dat je een vaste plek hebt met bij voorkeur een deur die je af kan sluiten. Heb jij geen ruimte over in huis? Maak dan een hoekje vrij in je slaapkamer. Zorg voor voldoende opbergruimte zodat het geen rommelhoekje wordt. Een klein bureautje kun je ook gemakkelijk zelf op maat maken. Het hoeft niet heel veel ruimte in beslag te nemen maar het zorgt er wel voor dat je geconcentreerd kan werken.

Tips thuis werken | Stek Magazine

Maak een goede planning

Regelmatig thuis werken? Maak een goede planning! Het is niet alleen voor jezelf handig maar ook voor je gezin en collega’s. Ze weten precies wanneer jij wel en niet aan het werk bent. Tip: Maak een vaste handtekening onderaan je e-mail met daarin de tijden en dagen dat je bereikbaar bent. Dit voorkomt dat je op allerlei tijdstippen gebeld wordt terwijl je bijvoorbeeld net op het schoolplein staat. Het kan je ook helpen om de juiste discipline te hebben om thuis te werken. Een vaste starttijd zodat je niet eerst allerlei huishoudelijke klusjes wegwerkt maar ook echt gaat werken. Net zoals je dat zou doen als je naar kantoor zou gaan. Ook vaste pauzes zijn niet onbelangrijk. Evenmin dat je te weinig uren wil maken, moet je er ook voor zorgen dat je niet tot ’s avonds laat door blijft werken.

Ongestoord thuis werken | Stek Magazine

Do not disturb: GENIUS AT WORK

Ongestoord thuis werken

Onze derde tip is om je huisgenoten duidelijk te laten weten dat je op dat moment aan het werk bent. Het is niet fijn als je net een telefoongesprek aan het voeren bent en er komt iemand ‘binnenstormen’. Hoe maak je duidelijk dat je niet voor niets de deur dicht hebt gedaan? Neem een leuke deurhanger en kies een leuke tekst uit. Je kan deurhangers drukken met je zelfgemaakte teksten. Ook leuk voor kinderkamers natuurlijk.

Niet storen: Ik ben echt huiswerk aan het maken!

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.