Stek Woon & Lifestyle Magazine
The Green Bar | Stek Magazine

The Green Bar: nieuwe hotspot in Den Bosch

Wij houden van een interieur met heerlijk veel groen. Van planten worden we nu eenmaal blij. En daarom delen we graag een nieuwe hotspot met jou. Nicolette Kempers opende op 2 juni een geheel nieuw concept in Nederland: The Green Bar. En nee, dat betekent niet dat je hier groene smoothies en tarwegras kan verwachten, zelfs geen fairtrade koffie of virgin-cocktail, maar groen voor je huis! Terwijl je wacht creëert Nicolette een terrarium-, eco-systeem- of hydrocultuur-‘cocktail’. Ze geeft daarbij een dikke knipoog naar de drinkbare variant; Bestel een Bloody Mary, en neem een rood-groen gekleurd eco-systeem in een heuse wodkafles mee naar huis.

The Green Bar | Stek Magazine

Groen, groen, groen!

Nicolette heeft al een andere winkel in Den Bosch: ‘Werk aan de de Winkel’. Bezoekers van deze groene conceptstore vol lifestyle-artikelen, workshops en thee-café in Den Bosch zal het vast wel zijn opgevallen; Nicolette heeft een grote liefde voor planten. Van kleins af aan is ze altijd in de weer geweest met zaadjes, stekjes, plantjes, en voegde daar een flinke dosis creativiteit aan toe. Haar studie werd uiteindelijk net zo’n mengelmoes: een lerarenopleiding bloemsierkunst, plantenteelt, met als toetje een jaar kunstacademie. En dit leidt nu al tot een heerlijk ‘eigen’ assortiment aan planten die in de winkel verkrijgbaar zijn; airplants, drijfplanten, terraria… Ze vormt, combineert en schikt ze tot ware kunstwerkjes, maar verliest nooit de kwaliteit uit het oog: Is het houdbaar? Levensvatbaar? Is het mooi? Is het vernieuwend en verrassend? Iets maken waarbij al deze vragen met ‘Ja!’ beantwoord kunnen worden: dat is haar passie.

The Green Bar | Stek Magazine

The Green Bar

The Green Bar is dus een logische volgende stap: planten, maar dan nét even anders. Het Bar-principe is helemaal doorgevoerd; de locale horeca werkt mee door hun lege flessen en oude glazen ter beschikking te stellen.

Een wijnglas als stolpje, een drankfles als container voor een eco-systeem, een cognacglas gevuld met een hydrocultuur. En wat is nu leuker dan meekijken in de keuken? Je neemt plaats aan de bar en kijkt mee hoe je groene kunstwerkje wordt klaargemaakt. De groene kunstwerkjes zijn overigens ook in ‘gewoon’ glas verkrijgbaar.

Meer weten? Neem een kijkje op thegreenbar.nl

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.