Stek Woon & Lifestyle Magazine

Strakke basis en niet te veel frutsels: Binnenkijken bij Stefan en Laura

Stefan en Laura zijn 10 jaar samen, waarvan 6 jaar getrouwd. Samen met hun 2 kinderen wonen ze in een gemeente monument uit de jaren 20. Laura is zelfstandig interieurontwerper en haar man is projectleider in de bouw. Samen hebben ze zich heerlijk uitgeleefd op de verbouwing. Het resultaat? Een strakke basis met niet te veel frutsels. Kijk maar mee!

Fotografie: Angeline Dobber

Samen klussen

Stefan en Laura hebben allebei een grote passie voor do-it-yourself. “We vinden samen klussen in huis gewoon ontzettend leuk,” vertelt Laura. “We pakken allerlei projecten op: horren maken, dak isoleren, schilderen of behangen. Niks is ons te gek! Ik ben zelfstandig interieurontwerper. Na mijn afstuderen 6 jaar geleden ben ik voor mijzelf gestart. 2,5 jaar geleden kwam ons dochtertje Salomé en een jaar en 3 maanden later ons zoontje Jefta.
We zijn nu met zijn vieren en dat vinden we heerlijk. Het is ook hard werken, 2 van die kleintjes. Maar oh wat zijn ze leuk met elkaar.”

Strakke basis interieur | Laura Hindriks binnenkijken | Stek Magazine
Strakke basis interieur | Laura Hindriks binnenkijken | Stek Magazine
Ronde eettafel | Laura Hindriks binnenkijken | Stek Magazine

Grote mensenhuis

Het stel kocht eerder een appartement ook in Arnhem. Met gezinsuitbreiding op komst was het tijd voor een, zoals Laura het noemt, grote mensenhuis. Laura: “De verbouwing was net begonnen toen Jefta werd geboren. Gelukkig hadden we ervoor gekozen het meeste werk uit te besteden. Achteraf was dat een goede keuze, want Jefta was niet zo’n goede slaper de eerste 9 maanden. Het was een pittig eerste jaar. Maar we hebben ook veel zelf gedaan. Zo konden we bijvoorbeeld geen schilder vinden, dus hebben we het hele huis zelf in de verf gezet.”

Flinke verbouwing

Er is veel veranderd in het huis. Laura: “We hebben een doorbraak gemaakt van de achterdeur naar de uitbouw. Zo konden we deze volledig bij de keuken trekken en een houten vloer leggen over de hele benedenverdieping. Het sloopwerk hebben
we uitbesteed. Er lagen 3 verschillende vloeren in, dus daar zijn we erg op vooruit gegaan. Het is zoveel ruimtelijker en warmer nu!”

Strakke basis interieur | Laura Hindriks binnenkijken | Stek Magazine
Visgraatvloer met zwarte keuken | Laura Hindriks binnenkijken | Stek Magazine
Visgraatvloer met zwarte keuken | Laura Hindriks binnenkijken | Stek Magazine

Meer werk dan gedacht

“Ook hebben we een grotere keuken laten plaatsen, over de volledige lengte van de wand richting de uitbouw. Hier genieten we elke dag van. Het dak van de uitbouw is er helemaal af geweest en opnieuw gedaan. De (draag)wand naar de achterdeur is er ook ook uitgehaald. Al met al meer werk dan we van tevoren hadden gedacht.” 

Strakke basis

“Toen Jefta twee weken oud was, hebben we schilderspullen gehaald en het hele huis opnieuw geschilderd: alle kozijnen, deuren en wanden. Zo kregen we een strakke basis. Verder hebben we zelf de schouw van de open haard recht gemaakt. Dat was eerst een soort schoorsteen, niet recht. Ook hebben we twee vakken boven de erker dichtgemaakt, voor meer rust. De radiator-ombouwen zaten er al in en hebben we zo gehouden. Die waren nog in prima staat,” vertelt Laura.

Strakke basis interieur | Laura Hindriks | Stek Magazine
Strakke basis interieur | Laura Hindriks | Stek Magazine

YouTube-video’s maken

Als interieurontwerper heeft Laura natuurlijk een enorm voordeel om aan zo’n groot project te beginnen. Hoewel ze niet uit een ondernemersfamilie komt, begon ze toch meteen na haar studie als zelfstandige. Laura: “In deze periode (totaal 1,5 jaar) heb ik veel geleerd, vooral over mezelf. Wat ik kan en vooral dat ik echt een ondernemer ben. Ik houd van avontuur en de vrijheid om nieuwe projecten op te pakken. Zoals nu bijvoorbeeld: ik stort me helemaal op YouTube-video’s maken. Nu eerst weekvlogs om te oefenen. In de toekomst wil ik graag binnenkijkers filmen en meer laten zien van opdrachten die ik doe voor klanten. Hoe ik die aanpak en wat er allemaal bij komt kijken.” 

Moodboards

Voor het ontwerp en de inrichting van hun nieuwe woning wist Laura natuurlijk precies hoe ze dat zou aanpakken. “Ik heb tijdens mijn zwangerschapsverlof moodboards gemaakt voor de begane grond, onze slaapkamer en de slaapkamers van de kindjes,” vertelt Laura. “Voor de begane grond heb ik ook een interieurontwerp gemaakt met een kleur- en materiaalplan.”

In deze periode (totaal 1,5 jaar) heb ik veel geleerd, vooral over mezelf. Wat ik kan en vooral dat ik echt een ondernemer ben. 

Strakke basis woonkamer | Laura Hindriks | Stek Magazine

Frisse kijk

“Maar meubels en verlichting heb ik niet uitgezocht, omdat dat een beetje veel was om nog ‘even’ te doen. Dat wil ik op een later moment wel doen, als we nieuwe meubels gaan kopen. Dat is waarschijnlijk over een jaar of 2, als de kindjes iets ouder zijn. Misschien wel in samenwerking met een andere interieurontwerper. Want een frisse kijk op je interieur is gewoon hartstikke leuk en inspireert om net even iets anders te kiezen.”

Donkere vloer en muren slaapkamer | Laura Hindriks | Stek Magazine
Donkere vloer en muren slaapkamer | Laura Hindriks | Stek Magazine

Liefde voor blauw

Net als in hun vorige appartement koos Laura voor blauw in de slaapkamer. “Ik houd gewoon van blauw,” zegt ze. “Stefan wilde graag een hotelgevoel op onze slaapkamer. Daarom hebben we gekozen voor de kleur Stiffkey Blue van Farrow and Ball, in combinatie met donker hout en zwart. Juist omdat de rest van ons huis licht is in de basis, wilde ik in deze ruimte een wat donkerder, intieme sfeer.” 

Moment voor jezelf

“Stefan kwam met het idee om het plafond van de slaapkamer in dezelfde kleur te schilderen. Zo gezegd, zo gedaan. We moesten wel drie lagen aanbrengen, maar dan heb je ook wat! We zijn heel blij met deze ruimte. Ik ben er graag. Na een drukke dag werken of thuis met de kindjes even een momentje voor mezelf om terug te schakelen.”

Kinderkamer strakke basis | Laura Hindriks | Stek Magazine
Strakke basis voor kinderkamer | Stek Magazine

Klein maar fijn

“Jefta heeft een heel klein kamertje”, vertelt Laura. “Hier kunnen we dus niet veel spannends doen met de muren. Hij heeft ook een vide boven de schuifdeur. Daarom is de kamer vrij neutraal. Het vloerkleed en zijn bed met het dekentje zorgen voor kleur. Als hij wat ouder is, mag hij op de vide slapen. Dan kunnen we los met de inrichting en komt er een leuke trap naar boven.”

Stoer sfeertje

De kamer van Salomé is even groot als de ouderslaapkamer. Dat gaf wat meer mogelijkheden. Laura: “Ik wilde een Sukha-sfeertje. Maar de kamer is wat stoerder geworden, omdat deze zo groot is. Een echte peuterkamer dus! Ik wil graag nog een regenboogbehang achter haar bed. Dat doen we waarschijnlijk deze winter. Op de kinderslaapkamers vind ik het leuk om met tweedehands meubels te werken. Dat geeft net wat meer sfeer en karakter. En daar houden we wel van. De schommelstoel op de kamer van Salomé is van Mippies, een echte vintage dus!”

Lieve meisjeskamer | Stek Magazine
Witte meisjeskamer | Stek Magazine
Wit hemeltje meisjeskamer | Stek Magazine

Veel plannen

Het huis ziet er ondertussen prachtig uit. Maar is het ook helemaal klaar? “Nee, maar we moeten nog even sparen!” lacht Laura. “We hebben nog genoeg plannen met het huis. Zo willen we heel graag een schuifpui op de plek waar nu onze achterdeur zit, tegenover de hoge kasten van de keuken. Hier zitten nu nog een jaren ‘80-raam en -deur, wat eigenlijk heel lelijk is. Een pui met ramen tot de grond zorgt ook voor wat meer licht in de keuken. Dat is altijd mooi meegenomen.” 

Van nieuw behang tot tuin opknappen

“Ondertussen hebben we ook kleine projectjes in huis. We hebben bijvoorbeeld net behang binnen van Roomblush voor bij de eetkamer op de wand, achter de strelitzia. Verder willen we graag een roodpaarse bank met een bijpassend vloerkleed, voor wat meer kleur. Je moet wat te wensen overhouden, toch? Ons volgende echte klusproject is de bijkeuken. Daar zijn geen foto’s van, want dat is echt nog een gevalletje bouwval. Uiteindelijk moet deze een goede werkplek worden. En de tuin staat nog op de planning voor volgend jaar. We willen een mooie veranda, schuur en gras voor de kindjes. Dus ja, nog even flink doorsparen!”

Laura Hindriks interieurontwerper | Stek Magazine

Wil je meer weten over Laura en haar werk? Lees dan snel verder. Daar vertelt ze alles over de keuzes die ze maakte en waarom.

Voor meer informatie kijk op laurahindriks.nl of volg Laura op Instagram

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.