Stek Woon & Lifestyle Magazine
Kunstwerk van hout op de muur

Stoere muren: 3 x eco verantwoord

Een kunstwerk is de finishing touch. De kers op de taart: de puntjes op de i van het interieurontwerp. Het laatst gekozen maar het meest geprezen. Het eerste wat opvalt. Kunst brengt leven in een interieur. Dus waarom niet een hele muur benutten voor jouw kunst uitspatting? Maak het bijzonder met natuurlijke materialen waardoor je muur tot leven komt. We zetten 3 stoere muren voor je op een rijtje die naast kunstzinnig ook nog eens ecoverantwoord zijn!

Stoere muren met sloophout | Wonderwall | Stek Magazine

Muren van sloophout

Door het aanbrengen van reliëf komt je interieur tot leven. Een mooi voorbeeld is het materiaal van Wonderwall Studios. Je ziet het veel in restaurants maar ook in menig woonkamer komen we dit prachtige natuurlijke materiaal tegen. Deze stoere muren worden gemaakt van oud sloophout. Dit sloophout wordt bewerkt door vakmannen in het land waar het hout vandaan komt. Een mooi voorbeeld van recyclen en milieubewust omgaan met materialen!

Stoere muren van suikerrietplanten | MyWallArt 3d

Panelen van suikerplanten

Je zou het niet verwachten maar deze muren hebben een zoete achtergrond. Deze eco-vriendelijke 3D-wandpanelen worden namelijk gemaakt van het afval wat overblijft na de winning van het rietsuiker uit de suikerplant. Goed om te weten: je kan deze panelen in elke gewenste kleuren schilderen. Van pastel tot stoer grijs. Neem voor meer informatie een kijkje op de site van mywallart.nl

Boomschors op de muur | Stek Magazine

Stoere muren van boomschors

Natuurlijker dan boomschors kun je je waarschijnlijk niet bedenken. En ja ook dat kan als muurbekleding aangebracht worden. Het past perfect in de huidige interieurtrend waar zowel natuurlijke materialen als aardetinten de boventoon voeren. Boomschors op de muur klinkt best bijzonder en bijzonder is zeker de manier waarop het materiaal van Fabrikant Barkcloth gemaakt wordt. Het is onderdeel van een ontwikkelingsproject in Uganda. Op traditionele wijze worden er kleden gemaakt van boomschors waarmee je muren kunt bekleden. Het resultaat geeft stoere muren met een mooi verhaal.

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.