Stek Woon & Lifestyle Magazine

Stoere muren: 3 x eco verantwoord

Welke kleur je kiest voor de muren in jouw woonkamer, keuken of slaapkamer is heel bepalend voor de uitstraling en heeft ook nog effect op de optische ervaring van de ruimte. Naast verf en behang zijn er tegenwoordig tal van opties om jouw muur tot leven te brengen. Door te kiezen voor natuurlijke materialen krijg je al snel een levendig. We zetten een paar stoere muren voor je op een rijtje die ook nog eens heel eco verantwoord zijn.

Wonderwall

Sloophouten wanden


Door het spelen met kleur en reliëf gaat je interieur leven. Super stoer zijn de muren van Wonderwall Studios. Je ziet het steeds meer in restaurants maar is ook zeker geschikt voor de woonkamer. De muren worden gemaakt van oud sloophout. Het sloophout wordt bewerkt door vakmannen in het land waar het hout vandaan komt. Een mooi voorbeeld van hergebruik!

WallArt-model-Squares

3D wanden van suikerplanten


Een ander mooi voorbeeld van natuurlijke materialen voor de muur, is WallArt. Deze ecco-vriendelijke 3D-wandpanelen worden gemaakt van het afval wat overblijft na de winning van het rietsuiker uit de suikerplant. Handig om te weten is dat het in panelen wordt geleverd en je kan het in elke kleur schilderen.

barktex2

Stoere muren van boomschors


Boomschors op de muur? Dat klinkt bijzonder. En dat is het ook. Fabrikant Barkcloth maakt muren maar ook kleden van boomschors. Een bijzondere uitstraling maar dat geld ook voor het maken van dit materiaal. Het is onderdeel van een ontwikkelingshulpproject. Hiermee haal je een stoer en dankbaar product met een verhaal in huis.

Reageer

Download de Stek Magazine app

Download onze gratis Stek Magazine interieur app voor de leukste woonideeën! Elke 6 weken een nieuwe editie met woontrends, interviews, tuinideeën, design, binnenkijken en interieurtips.

download_AppStore   Google Play