Stek Woon & Lifestyle Magazine
Simply Elegant | Remy Meijers

Simply Elegant by Remy Meijers

Het tweede boek van Remy Meijers ‘Simply Elegant’ is een musthave voor elke interieur- en architectuurliefhebber. In het boek komen negen verschillende projecten aan bod: van een villa in Utrecht, tot The Dylan Hotel in Amsterdam. Aan de hand van heldere overzicht- en detailfoto’s en verklarende teksten legt Remy Meijers zijn visie bloot.

Simply Elegant | Remy Meijers

De zoektocht naar de perfecte balans

Eenvoud. Er is wellicht geen enkel ander woord dat het werk van interieurarchitect Remy Meijers beter omschrijft. De verschillende elementen in zijn interieurs zijn zo perfect geplaatst dat het lijkt alsof er natuurwetten gevolgd zijn, en dat het niet anders had kunnen zijn. Maar achter de ogenschijnlijke eenvoud van Meijers’ design gaat zoveel meer schuil: een coherente en uitgebreide visie die al ruim twintig jaar wordt geroemd. Meijers’ oeuvre omvat niet alleen interieurs, maar ook architectuur, accessoires en meubels. In Meijers filosofie zijn dat namelijk geen losse elementen, maar complementaire delen van een intelligent geheel.

Simply Elegant | Remy Meijers
Project Villa, Vleuten

De basis van elk ontwerp

De architectuur, de omgeving, de beschikbare ruimte en de wensen van de opdrachtgever: bij ieder project fungeren ze als vertrekpunt. Ze vormen letterlijk de basis voor een intensief proces dat uiteindelijk leidt tot uitgebalanceerde interieurs waarin alle elementen op hun plaats vallen. Al die elementen, van bouwkundige ingrepen tot subtiele accessoires. Staan in dienst van het grote geheel zodat ze de visie van Remy Meijers optimaal weerspiegelen. Daarin gaan logica en rust hand in hand, karakteristieken die hij weet te bereiken door in zijn interieurs vaak producten toe te passen die hij zelf heeft ontworpen. Het gebruik van eigen ontwerpen stelt hem in staat om nog meer diepgang in zijn interieurprojecten aan te brengen, om zich letterlijk over iedere millimeter te buigen. Hoe groot een project ook is, zelfs over de stiknaad van het dekbed heeft hij zijn licht laten schijnen.

Project Villa, ’t Gooi

Samenwerkingen belicht

Naast de negen projecten gaat Remy Meijers in dit boek ook dieper in op zijn samenwerking met verschillende luxe merken, zoals de bekende meubelproducenten Gelderland, Borek en Nilson Beds en zijn eigen Remy Meijers Collection. Maar ook zijn samenwerking met deurenproducent Bod’or, muur- en vloerafwerkingproducent Dofine en zijn ‘Limited Edition Remy Meijers Sloep’ van Seafury komen aan bod. De bijzondere vormgeving van het boek is verzorgd door Smel * design agency, het ontwerpbureau dat ook samenwerkt met o.a. Anton Corbijn en rockster Bryan Adams.

Simply Elegant | Remy Meijers
Fabriek, Gelderland

Informatie Simply Elegant

Remy Meijers. Simply Elegant € 59,50
ISBN 9789089897374 (NL & EN in één band)
Auteurs: Remy Meijers, Paul Geerts & René Gonkel
Design: Smel Design & Strategy
Fotografie: René Gonkel
Portretfoto: Pablo Delfos

Simply Elegant | Remy Meijers

Over Remy Meijers

Remy Meijers (1974) studeerde in 1995 cum laude af aan de afdeling Architectonische Vormgeving van de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. De kunst om evenwicht te creëren in de meest uiteenlopende ruimtes heeft interieurarchitect Meijers internationaal op de kaart gezet. Uitgangspunt in zijn werk is een totaalvisie: hij beperkt zich niet alleen tot de grote lijnen, maar verdiept zich ook in de allerkleinste details. Dat leidt tot interieurs die in al hun eenvoud een aangename rust uitstralen. Projecten van zijn hand omvatten herenhuizen, grachtenpanden, villa’s, penthouses, hotel en landgoederen. Daarnaast is hij als interieurarchitect verbonden aan RTL Woonmagazine.

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.