Stek Woon & Lifestyle Magazine
Little Greene behangcollectie

Preview: nieuwe Little Greene behangcollectie

Op de redactie zijn we altijd op zoek naar de mooiste nieuwe patronen. Onlangs bracht Little Greene, het bekende Engelse verf- en behangmerk, ons een bezoek en mochten we de nieuwe collectie bekijken. We geven je vast een kleine preview want de collectie komt pas 18 januari in de winkels.

Little Greene behangcollectie

Inspiratie uit de 19e eeuw

We houden van een interieur met een verhaal en dat is precies het effect van de nieuwe Little Greene behangcollectie. Als we even teruggaan naar het begin van de 19e eeuw, dan zorgde het machinaal printen van behang in die tijd voor een revolutie in de esthetiek van het interieur. Het behang bracht de buitenwereld naar binnen. De muren werden versierd met schilderachtige vogels, sierlijke bloemen, geordende patronen en eigentijdse bloemen. Een ware statement van rijkdom in de grootste huizen. Uiteindelijk werd het behang bedekt met lagen van opeenvolgende trends en verf, om als schatten achtergelaten te worden, wachtend om weer ontdekt te worden.

Nieuwe behangcollectie Archive Trails II

Net als haar zeer succesvolle voorganger, Archive Trails, bevat de vervolgcollectie Archive Trails II patronen, die zijn ontleend aan een reeks archiefmaterialen. Hieronder bevinden zich kostbare designoverblijfselen, die ontdekt zijn en nu bewaard worden door English Heritage en de Whitworth Art Gallery in Manchester. De designs, welke gevonden en opnieuw ontworpen zijn door een getalenteerd team van kunstenaars en historici, die nauw samenwerken met de Little Greene Studio, zijn van nieuwe kleuren en een subtiele schaalaanpassing voorzien. Hierdoor passen de designs moeiteloos in hedendaagse interieurs.

Little Greene behangcollectie

Little Greene behangcollectie

De acht behangontwerpen van Archive Trails II beslaan de periode vanaf het begin van de 18e tot halverwege de 20e eeuw. Prachtige designs met een spectrum van drukmethoden door deze eeuwen heen en verbonden aan flora en fauna. Elk nieuw ontwerp heeft een eigen verhaal. Zoals bijvoorbeeld het prachtige ontwerp ‘Loriini’ uit circa 1935. Het is gebaseerd op een 20e-eeuws stuk van de Whitworth Art Gallery in Manchester.

Little Greene behangcollectie Loriini

Het exotische ontwerp en de bijna symmetrische herhaling heeft een typische jaren ‘30-stijl. Het weerspiegelt de aspiraties van reizen naar verre landen en straalt rijkdom uit naar bezoekers van het huis. Hoewel de designs ten behoeve van de moderne interieurs voorzien zijn van nieuwe kleuren, dragen de geselecteerde kleurstellingen het bewijs dat het gebruik van felle kleuren in de jaren ’30 alledaags was. Alleen daarom al is de papegaai misschien wel gekozen voor dit ontwerp! Loriini is verkrijgbaar in vijf kleurstellingen.

We zijn fan van de prachtige nieuwe designs. De complete nieuwe collectie wordt in januari 2018 gelanceerd tijdens Paris Déco-Off. Vanaf 18 januari verkrijgbaar via littlegreene.nl

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.