Stek Woon & Lifestyle Magazine
Makelaar Enschede

Schakel de hulp in van een makelaar in Enschede 

In de oververhitte woningmarkt is het niet altijd eenvoudig om een woning te vinden die aan jouw wensen aansluit. De instapklare woningen kennen vaak een hoog prijskaartje en als je al een huis vindt binnen jouw budget, dien je er vaak nog veel geld in te stoppen voor reparaties. Vaak komt dit doordat je niet precies weet waar je allemaal naar moet kijken. Een makelaar Enschede kan jou echter helpen om de juiste woningen op een rij te zetten en de bezichtigingen in te plannen. Ook kan een makelaar gelijk helpen met het verkopen van jouw eigen woning, zodat je hier de beste prijs voor krijgt. Maar wat doet een makelaar precies? 

Wat doet een makelaar precies | Stek Magazine

Een makelaar kent de gehele woningmarkt 

Een makelaar in Enschede is een professional die alles weet over de woningmarkt. De makelaar weet namelijk niet alleen welke woningen er beschikbaar zijn, maar ook hoe je de doelgroep het beste moet bereiken om een goede verkoop te realiseren. Hiervoor zijn verschillende zaken van toepassing. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de locatie, de voorzieningen in de omgeving en eventuele andere zaken om rekening mee te houden als je hier woont. Makelaars zullen daarom een goede advertentietekst opstellen en bij kopers ook voldoende informatie verschaffen. Jij weet hierdoor niet alleen wat er mogelijk is, maar ook of de woning in de gewenste omgeving ligt. Met jouw nieuwe kennis kom je snel aan een nieuwe woning of is de huidige woning snel verkocht. 

Wat doet een makelaar precies | Stek Magazine

Een huis verkopen in Enschede in verschillende stappen 

Een huis verkopen in Enschede moet vanaf het begin nauwkeurig gebeuren. Het begint daarbij bij het opstellen van een advertentietekst, waarmee de juiste doelgroep bereikt wordt. Ook moeten hier goede foto’s bij komen. Een makelaar zorgt er daarom voor dat de foto’s professioneel genomen zijn en bij de advertentie komen te staan. In de tussentijd hoef jij vrijwel nergens aan te denken. Het enige wat jij hoeft te doen is namelijk het huis netjes te hebben voor de bezichtigingen die ingepland worden. De makelaar zal jou laten weten wanneer deze plaatsvinden en je hoeft hiervoor zelf niet thuis te blijven. Sterker nog, het is zelfs effectiever als je de makelaar deze bezichtigingen laat doen. 

Wat doet een makelaar precies | Stek Magazine

De documenten goed opgesteld 

Bij zowel de aankoop als verkoop van een woning komen er ook verschillende juridische documenten bij kijken. De makelaar zal hier ook alles voor regelen. Denk aan het opstellen van een voorlopig koopcontract en de bijbehorende ontbindende voorwaarden. Als de koop of verkoop doorgaat, moet het contract door beide partijen ondertekend worden. Hier zal een notaris naar kijken, zodat het rechtsgeldig is. Ook op dit gebied hoef je er niet veel verstand van te hebben, omdat de professional deze kant van de woningmarkt ook kent. Jij geniet uitsluitend nog van jouw nieuwe woning. 

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.