Stek Woon & Lifestyle Magazine

Rommel of parel? De kringloop is hot!

Rommelmarkten afstruinen, Marktplaats in de gaten houden en kringloopwinkels uitpluizen… het is een ware trend geworden. In steeds meer binnenkijkers zien we een mix van oud en nieuw. Zie jij alleen maar rommel als je een kringloopwinkel binnenstapt? Of pik je die pareltjes er zo uit? Rowena en Baukje gaan vaak op jacht naar eyecatchers die een tweede leven verdienen. Ze vertellen je graag over hun favoriete pareltje.

Antieke kast

Rowena Donker (Breda) is interieurstylist en blogt graag over haar interieur. “Ik vind het heel moeilijk om te kiezen uit al mijn kringloopschatten, maar het leukste verhaal zit bij de antieke kast in onze slaapkamer,” vertelt ze. “Dit meubel stond bij Vindingrijk in Breda, nu ongeveer 9 jaar geleden. Een antieke kast in oorspronkelijk bruin eiken.” De oogstrelende details deden Rowena besluiten hem te kopen. “In die periode verfde ik alles wit en ik zag het helemaal voor me. Een paar dagen later werd hij in delen thuisbezorgd. Ik was in verwachting van mijn jongste dochter en heb hem bij aankomst meteen af staan schrobben. Nog diezelfde avond moest hij naar boven en in elkaar. Maar in je eentje lukt dat niet, dus heb ik mijn man, vader en zus opgetrommeld om te sjouwen en hem in elkaar te zetten. Gelukkig konden ze erg lachen om mijn ongeduld. De volgende ochtend stond ik paraat, hoogzwangere buik en de witkwast in de hand. De kast kreeg vier lagen witte krijtverf. Ik ben er nog steeds heel blij mee en trots op.”

Rommel of parel?

Bekijk hier de complete binnenkijker bij Rowena

Rotan stoel van Opa en Oma

Baukje Snieder (Leeuwarden) heeft net haar opleiding tot interieurstylist afgerond en is dol op tweedehands spulletjes. Ze struint vaak de zolder af van haar opa en oma, organiseert een Kringlooptour met vriendinnen en bezoekt kofferbak-verkopen. Geen kraampjes nodig, gewoon alles in de kofferbak wat je graag kwijt wil en iedereen kan langs de auto’s lopen om een kijkje te nemen. Net als Rowena vindt Baukje het ook heel moeilijk om te kiezen. “Ik vind zoveel verschillende dingen, dat ik niet echt een favoriet kan noemen”, zegt ze nadenkend. “Zo kocht ik voor een paar euro een statief voor mijn camera bij de Kofferbak-verkoop, een prachtig tasje in de Kringloop… Als ik écht moet kiezen, ga ik voor de rotan stoel die ik bij mijn opa en oma in de schuur vond. Die staat gewoon overal leuk bij. Ik kan er ook veel mee wat styling betreft: een mooi vachtje erop of juist weer een gekleurd kussentje en je hebt een heel ander effect. Ik ben er nog elke dag heel blij mee!”

Bekijk hier de complete binnenkijker bij Baukje

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.