Stek Woon & Lifestyle Magazine

Vakantieherinneringen in huis

Het vakantiegevoel wil je natuurlijk zo lang mogelijk vasthouden. Er zijn allerlei trucjes die je kan toepassen om dat vakantiegevoel te behouden. Eén van die trucjes is om vakantiesouvenirs mee naar huis te nemen. Elke keer dat je naar je vakantiesouvenir kijkt wordt je weer mee teruggenomen naar die fantastische vakantie.

Uitzoeken van vakantiesouvenirs

Nu vind ik het uitzoeken van vakantiesouvenirs nog niet zo makkelijk. Jaloers kan ik worden op mensen die de mooiste spullen meenemen van tropische bestemmingen. Eerlijk gezegd zijn wij Europa nog nooit uit geweest. En de vakantiesouvenirs die we daar meestal vinden zijn massaproductie en niet heel origineel. Toch weten wij er (bijna) elke keer weer een mooie draai aan te geven.

Gewoon uit de winkel

Vakantieherinneringen in huis

Neem nu onze vakantie in Luxemburg. Daar waren echt geen originele souvenirs te vinden. Maar toevallig kwamen wij tijdens het shoppen in een warenhuis deze eenhoorn tegen. De eenhoorn heeft helemaal niks met Luxemburg te maken, en toch moeten wij allebei meteen aan deze geweldige vakantie denken bij het zien van de eenhoorn.

Van het eiland

Vakantieherinneringen in huis

Dit beeldje hebben wij gekocht tijdens onze eilandtour op Griekenland. Op één van de eilanden werden deze beeldjes verkocht met het verhaal dat ze gemaakt zijn van een steensoort die op het eiland te vinden is. Of het verhaal echt waar is weet ik niet, maar het beeldje is zwart en past daardoor prima bij onze zwarte spullen. En daar let ik toch het meest op: welke kleur en welke vorm heeft het souvenir? Past het een beetje bij de spullen die we al in huis hebben?

 

Groeten uit Andalusie….uuh…Marokko?

Vakantieherinneringen in huis

Tijdens onze rondreis in Andalusië hebben we deze Marokkaanse theepot en glazen gekocht. De theepot en glazen hebben natuurlijk niks met Spanje te maken, maar wel met de geschiedenis van het gebied. Voor ons was het vooral belangrijk dat de theepot en glazen er leuk uitzien. Anders zouden de spullen in een kast verdwijnen en dat zou jammer zijn. Nu staan ze meestal op een keukenplankje in het zicht en regelmatig op het bijzettafeltje naast de bank te pronken.

Kruiden

Vakantieherinneringen in huis

Soms weten we het echt niet en kunnen we tussen alle souvenirs echt niks moois vinden. De oplossing voor ons is dan een doosje kruiden. Hoe leuk is het dat je deze nog een hele tijd na de vakantie kunt gebruiken in je gerechten? Het fijne aan deze souvenir is ook dat het een ideaal cadeau is voor de thuisblijvers. Makkelijk mee te nemen in de bagage en de thuisblijvers hebben er echt iets aan.

Foto’s

En natuurlijk hebben we de foto’s nog, de allermooiste herinneringen aan een vakantie die er is! Kan je echt helemaal niks vinden dan is er altijd deze blijvende herinnering nog. In de gang hebben wij een collage van vakantiefoto’s hangen.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik de laatste drie jaar geen foto’s meer vervangen heb, dus het wordt de hoogste tijd om er wat mee te doen en weer nieuwe vakantieherinneringen een plekje te geven.

Liefs,

Ilse – InteriorTwin

Reageer

GRATIS woonmagazine

Bekijk ons gratis inspiratie magazine voor de leukste woonideeën! 4 keer per jaar een nieuwe editie van Stek Magazine vol inspiratie over duurzaam wonen, de mooiste binnenkijkers, tuininspiratie en interieurtrends.